Videocase SKO Flevoland en Veluwe: het kind centraal dankzij Office 365

01-10-2015 | door: Redactie

Videocase SKO Flevoland en Veluwe: het kind centraal dankzij Office 365

SKO Flevoland en Veluwe, de overkoepelende onderwijsstichting van 27 basisscholen met 590 medewerkers, gebruikt Office 365 om de interne en externe samenwerking te verbeteren. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een overkoepelend bestuurdersportaal dat samen met ETTU en het Onderwijsbureau Meppel gerealiseerd is.

De SKO heeft zich als doel gesteld efficiënter samen te werken, kennis beter beschikbaar te maken en een einde te maken aan omslachtige werkprocessen. Het resultaat is een gepersonaliseerde portaalomgeving, gerealiseerd door ETTU. Hiermee zijn de medewerkers in staat om kennis intern efficiënter te delen en informatie van externe partijen beter beschikbaar te maken. Hierdoor staat het kind centraal en is de SKO in staat gepersonaliseerd leren aan te bieden.

De SKO maakt hiervoor gebruik van de Cloud-oplossing Office 365 van Microsoft en met SharePoint is één centraal portaal ingericht waar de medewerkers informatie met elkaar kan delen. De verschillende bassischolen hebben elk een eigen portaalomgeving die aangepast is aan de eigen huisstijl. Door de integratie van de verschillende portalen, kan er echter eenvoudig en overkoepelend samengewerkt worden.

Kristian Van den Berg, Projectleider Onderwijsinnovatie & ICT van Onderwijsbureau Meppel: “Kinderen laten leren is het strategische thema van de SKO. Om dit mogelijk te maken is efficiënt samenwerken, ook tussen de verschillende scholen, essentieel. Het Onderwijsbureau Meppel levert hierbij ondersteuning aan schoolbesturen en heeft samen met ETTU het OBM Portaal ontwikkeld. Naast de SKO gaan ook andere besturen gebruik maken van het portaal.”

Bekijk de videocase over de SKO en gepersonaliseerd leren op http://www.ettu.nl/sko-flevoland-en-veluwe-bestuurdersportaal-in-office-365/

Terug naar nieuws overzicht