Vers bloed in het bestuur van DHPA
28-09-2015

Vers bloed in het bestuur van DHPA

Het bestuur van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) gaat flink op de schop. Jan Willem des Tombe, voorzitter van de DHPA, en Michiel Steltman, directeur van de DHPA, maken de overstap naar Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL), de vertegenwoordiger van de Nederlandse digitale infrastructuur. Sven Visser, directeur van CYSO en voormalig secretaris van de DHPA, neemt het stokje van Des Tombe als voorzitter over. Visser wordt opgevolgd door Eric Vredeveldt, directeur van Previder. Michiel Steltman blijft in de opbouwfase van DINL nog actief als directeur bij de DHPA. “De wisseling zorgt voor vers bloed in het bestuur”, zegt Jan Willem des Tombe.

“Als branchevereniging vertegenwoordigt de DHPA de belangen van de online sector. Drie jaar geleden hebben we daarom in kaart gebracht welke onderwerpen bij onze deelnemers veel prioriteit hadden. Hieruit kwam onder andere naar voren dat deze politieke aandacht willen voor thema’s die de online sector raken, zoals wetgeving en werkgelegenheid. Daarnaast moet het belang van de sector van de Nederlandse economie voor de politiek duidelijk in beeld worden gebracht”, legt Sven Visser uit. “Dat is gelukt. Michiel Steltman is als directeur met dit thema aan de slag gegaan en heeft hier veel prioriteit aan gegeven. Hij heeft de online sector hierdoor succesvol op de kaart weten te zetten bij veel politici.”

Overkoepelende thema’s
“Stichting DINL neemt het stokje van de DHPA over en gaat voortaan de politieke belangen van de online sector behartigen”, zegt Michiel Steltman. “We behandelen veel overkoepelende thema’s die veel verder gaan dan de online sector. Die hebben vaak meer betrekking op de gehele digitale infrastructuur in Nederland. Stichting DINL is daarom de aangewezen partij om deze thema’s te behartigen. Aangezien Jan Willem des Tombe en ik samen het initiatief hebben genomen voor Stichting DINL, hebben wij beiden besloten de overstap te maken naar deze stichting. Vanaf 2016 wil ik mij volledig gaan richten op DINL; tot die tijd richt ik mij op beide stichtingen.”

“Door deze overkoepelde thema’s onder te brengen bij DINL kan de DHPA zich richten op de essentie: imago, onderwijs, vertrouwen en verbinden. Voor hosters, door hosters. De DHPA gaat dus terug naar zijn roots”, aldus Jan Willem des Tombe. Eric Vredeveldt: “De branche is continu in ontwikkeling, waardoor ook de DHPA zich moet blijven ontwikkelen. We gaan daarom kritisch kijken naar de thema’s die de DHPA van oorsprong behandelt en controleren of deze nog steeds relevant zijn. Dit gaat een belangrijke rol spelen in de strategie van de DHPA voor de komende jaren.”

Code of Conduct en SLA definities
Sven Visser: “Dit betekent in de praktijk dat we onder andere de Code of Conduct een update gaan geven om de gedragscode volledig up-to-date te houden. Daarnaast hebben we definities voor Service Level Agreements (SLA) opgesteld. In SLA’s van alle DHPA deelnemers worden hierdoor dezelfde definities gehanteerd, waardoor bijvoorbeeld uptime één op één kan worden vergeleken. De ontwikkelingen in de sector gaan echter razendsnel, waarop we ook de definities moeten aanpassen.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

DINL