Wouter Hoeffnagel - 26 september 2015

Tesla-topman Musk en minister Kamp openen nieuw Europees centrum

Minister Henk Kamp van Economische Zaken en Tesla-topman Elon Musk hebben de nieuwe Europese assemblagefaciliteit van Tesla in Tilburg geopend. Hierbij is een partnerschap tussen Nederland en Tesla aangekondigd. Nederland en Tesla willen samen de ontwikkeling en introductie van duurzame producten, diensten en verdienmodellen versnellen.

Voorafgaand aan de lancering hadden minister Kamp en Elon Musk een bilateraal gesprek over samenwerking op het gebied van onder andere duurzame energiesysteem, elektrificatie, zelfrijdende auto’s en investeringen van Tesla in ons land. Nederland en Tesla kunnen elkaar verder helpen bij de ontwikkeling en toepassing van innovatieve technieken, bijvoorbeeld op het gebied van elektrisch rijden. Nederland is, met een goede (digitale) infrastructuur en een hoog opgeleide beroepsbevolking die bereid is snel nieuwe producten toe te passen, een aantrekkelijk investeringsland voor innovatieve bedrijven, voor experimenten en voor demonstraties.

Elon Musk geldt wereldwijd als een van de grootste innovators en pioniers van de afgelopen decennia. De CEO van Tesla is ook werkzaam als algemeen-directeur en hoofd Technologie van ruimtevaartfabrikant SpaceX en was betrokken bij onder andere betalingsdienst PayPal. Musk houdt zich dagelijks bezig met mondiale uitdagingen die ook voor Nederland interessant zijn, zoals het verbeteren van mobiliteit en de verdere ontwikkeling van de opslag van duurzame energie.