Werknemers controleren werkmail steeds vaker in hun vrije tijd
16-09-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Werknemers controleren werkmail steeds vaker in hun vrije tijd

Werknemers controleren steeds vaker ook tijdens hun vrije tijd werkgerelateerde mail. Ruim de helft (58%) van de werknemers haalt op vrije dag minstens eenmaal per dag de werkmail op. Dit is 6% meer dan vorig jaar.

Dit blijkt onderzoek van GFI Software, dat ieder jaar wordt uitgevoerd. Van de respondenten geeft 39% toe dat men meerdere keren buiten werktijd om werkmail controleert. Dit kan zijn voor of na het werk, in het weekend of op vrije dagen zijn. Daarnaast verklaart 39% ook ’s avonds na elf uur nog even de werkmail te checken.

Meest gebruikte communicatievorm
E-mail is nog steeds de meest gebruikte communicatievorm. 39% van de ondervraagden noemt dit als het belangrijkste communicatiemiddel. Vorig jaar was dit percentage nog 47%. Een-op-een-ontmoetingen staan tweede met 29% (een stijging van zeven procent), terwijl de telefoon op de derde positie eindigt met 24% (een daling van vier procent). Instant messaging is de laatste in de rij met slechts 8%

Opvallend is dat 25% van de ondervraagde werknemers aangeeft zich verplicht te voelen binnen vijftien minuten te antwoorden op e-mail. Tegelijkertijd verwacht slechts 11% van de afzenders binnen een kwartier een reactie. 67% reageert in minder dan een uur op e-mails, terwijl 6% er meer dan een week over doet.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Internet