Nederlander is bereid risico’s te nemen op carrièregebied
14-09-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Nederlander is bereid risico’s te nemen op carrièregebied

De Nederlandse professional houdt minder vast aan zekerheid op carrièregebied dan zijn Europese collega’s. Relatief veel Nederlanders zijn bereid om op basis van een tijdelijk contract te werken. Ook zouden zij een lager vast salaris accepteren als dit kans biedt op een hogere bonus.

Dit blijkt uit vergelijkend onderzoek van Robert Walters onder Europese professionals. Gevraagd naar hun ideale baan geeft 73% van de Nederlandse professionals die momenteel een vast contract hebben aan ook tevreden te zijn met een contract voor bepaalde tijd. Nederland scoort hiermee het hoogst binnen Europa. Slechts 59% van de Europeanen zou hetzelfde doen.

Minimale duur van 1 jaar
Nederlanders geven hun vaste dienstverband echter niet zomaar op. 66% stelt als voorwaarde dat hun nieuwe contract een minimale duur van 1 jaar moet hebben. Voor 34% is dit geen vereiste.

Niet alleen op het gebied van baanzekerheid, ook op financieel vlak is de Nederlandse professional bereid risico te nemen. 58% van hen zou een lager salaris accepteren in ruil voor een uitgebreidere bonusregeling.

Goede balans tussen werk en privé
Bob van Ginkel, Associate Director Robert Walters Amsterdam beaamt dit: “Een combinatie van toenemend vertrouwen in de arbeidsmarkt en het feit dat Nederland beschikt over een erg goed sociaal vangnet maakt dat de kandidaat in Nederland steeds gemakkelijker en vaker een job voor een tijdelijk contract of lager salaris accepteert. Nederlandse professionals durven weer op zoek te gaan naar een job die hen voldoening geeft en een goede balans biedt tussen werk en privé.”

Terug naar nieuws overzicht