Salesforce integreert diensten in App Cloud
10-09-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Salesforce integreert diensten in App Cloud

Salesforce introduceert Salesforce App Cloud. App Cloud integreert alle bekende platformservices van Salesforce, waaronder Force, Heroku Enterprise en Lightning. Daarnaast biedt App Cloud de nieuwe service Trailhead, een interactieve leeromgeving voor alle Salesforce-appmakers, en AppExchange, de grootste online marktplaats voor business applicaties.

In de snel groeiende ‘app-economie’ hebben CIO’s te maken met een grote vraag vanuit hun bedrijf om in korte tijd apps te ontwikkelen waarmee ze in contact komen en blijven met klanten, medewerkers en zelfs producten. Een uitdaging voor CIO´s in deze nieuwe app-economie is het werken met verschillende ontwikkelplatformen. Door het gebruik van verschillende platformen zijn applicaties niet bruikbaar in meerdere technische architecturen of andere use cases. Daarnaast hebben bedrijven groeiende eisen aan hun applicatie-portefeuille als het gaat om compliance en governance.

Nieuwe mogelijkheden
CIO’s kunnen met App Cloud mobiele, web- en wearable apps bouwen, op- en afschalen en implementeren vanuit één omgeving, met nieuwe platformservices zoals:

  • Heroku Enterprise: met Heroku Enterprise kunnen ontwikkelaars apps bouwen, gebruikmakend van de netwerk-, data- en identity services die gedeeld worden via de App Cloud. Met Private Spaces draaien bedrijven apps in een dedicated privé-omgeving van Heroku, met directe toegang tot de betrouwbare Salesforce-infrastructuur én on-premise data uit legacy systemen bij klanten. Het onderdeel Regions geeft bedrijven de mogelijkheid hun apps beschikbaar te maken in acht regio’s wereldwijd, waaronder Duitsland, Ierland, Singapore, Sydney en Tokio, en Noord-Amerika. Heroku Enterprise is direct verbonden met Force via bi-directional data sync, single sign-on en role-based access controls.
  • Salesforce Lightning: Salesforce Lightning is een metadata-gedreven platformservice waarmee iedereen, dus niet alleen ontwikkelaars, op applicaties kan ontwikkelen. Elke gebruiker kan componenten zoals kaarten, kalenders, knoppen en formulieren via drag and drop plaatsen. Met Salesforce Lightning Design System beschikken over een how-to guide en code voor het bouwen van apps.
  • Trailhead: Trailhead is een nieuwe interactieve leeromgeving voor gebruikers van de App Cloud. Met behulp van gamification loodst Trailhead appmakers langs alle onderdelen binnen de App Cloud. Met Trailhead kunnen appmakers hun kennis testen en tegelijkertijd punten en badges verdienen. De informatie in Trailhead is opgedeeld in zogeheten trails, en geeft gebruikers gratis alle kennis die ze nodig hebben. Inmiddels hebben sinds de beta-release 35.000 appmakers de Trailhead-training gevolgd en daarbij meer dan 120.000 badges verdiend.

App Cloud heeft een ecosysteem van 2,3 miljoen ontwikkelaars, die gezamenlijk al meer dan 5,5 miljoen apps hebben gebouwd. De AppExchange is ’s werelds grootste marktplaats voor bedrijfsapplicaties, met meer dan 2.750 ISV-apps en 40 Lightning Components. Deze apps draaien op de enterprise infrastructuur van Salesforce, waarop elke werkdag naar schatting 3,7 miljard transacties plaatsvinden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud