Witold Kepinski - 09 september 2015

Microsoft hoofdkantoor krijgt facelift om millennials aan te trekken

Microsoft gaat naar verluidt zijn hoofdkantoor in Redmond bij Seattle verbouwen voor miljarden dollars. Doel is dat werknemers beter gaan samenwerken en dat er meer nieuw jong tech-talent wordt aangetrokken.

Het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings & Merrill LLP wordt volgens Bloomberg betrokken bij de vernieuwing. Skidmore Owings is architect van de wolkenkrabber Burj Khalifa in Dubai en herbouwt de Microsoft campus in het Californische Mountain View in Silicon Valley.

De Microsoft campus in Redmond bestaat uit 80 gebouwen in een gebied van 202 hectare. Microsoft is ook grotendeels eigenaar van het gebied dat 21 kilometer ten oosten van Seattle ligt. De nieuwe campus moet meer aantrekkelijk worden gemaakt voor de nieuwe generatie 'millennials' of werknemers die houden van een stedelijk leven met winkels, restaurants en kunst. 

Fietsers en voetgangers die naar de campus willen wordt het gemakkelijker gemaakt dankzij een nieuwe brug over de State Route 520 freeway. Fietsers moeten nu flink omrijden. Er komt verder een tramstation dat in 2023 wordt geopend: 'Redmond Technology Center Station'.

Door: Witold Kepinski