Witold Kepinski - 08 september 2015

Driekwart van Nederlandse werknemers geeft IT-helpdesks een 7 of hoger

75 procent van de Nederlandse werknemers beoordeelt de IT-helpdesk met een 7 of hoger. Zij worden begrepen (66%), goed geholpen (71%) en in 59 procent van de gevallen lost de IT-helpdesk de problemen altijd op. Dit blijkt uit onderzoek van SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, onder ruim 1.000 medewerkers uit verschillende branches. 31 procent van de respondenten geeft aan de IT-helpdesk het meest te benaderen met vragen over de traagheid van software. Een probleem dat de top 5 van grootste IT-ergernissen aanvoert. Respondenten die de ‘traagheid van software’ als grootste ergernis zien, nemen vaker contact op met de IT-helpdesk. 23 procent doet dat meer dan het jaar ervoor.

Daarnaast geeft een kwart van de Nederlandse werknemers aan contact op te nemen met de IT-helpdesk met vragen over zakelijke apparaten. 24 procent benadert de IT-helpdesk als zij problemen hebben met het gebruik van software en 23 procent heeft vragen over de internetverbinding. De top vijf wordt afgesloten met e-mailvragen (19%).

Linda Verweij (foto), COO van SPS, licht de resultaten toe: “Het is duidelijk dat de Nederlandse werknemer tevreden is over de dienstverlening van de IT-helpdesk. Dat is natuurlijk positief nieuws, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering, vooral als je kijkt naar het oplossingspercentage (59%). De respondenten geven aan het vaakst bij de IT-helpdesk aan te kloppen met vragen over trage software. De IT-afdeling kan dit groeiende probleem eenvoudiger en effectiever aanpakken. Door de performance van een applicatie te monitoren vanuit een eindgebruikersperspectief, beschikt de IT-afdeling over de juiste performancecijfers op het moment dat de gebruiker dat ervoer. Maar ook op andere momenten in het verleden of hoe de performance was op andere locaties. Relateer je die gegevens aan de performancedata van de IT-componenten waarvan de applicatie afhankelijk is, dan ontstaat een compleet beeld. Zo krijgt men meer inzicht en daardoor grip op de performance van applicaties. Door continu de applicatie-interactie van de eindgebruiker te meten, worden performancedegradatie en downtime-momenten herkend en kan de IT-professional effectief actie ondernemen. Zo wordt de eindgebruikerstevredenheid verhoogd en de IT-helpdesk minder overspoeld met vragen en problemen op dit gebied.” 

SPS heeft onderzoek gedaan onder ruim 1.000 eindgebruikers uit diverse branches en hen gevraagd naar hun IT-ervaringen op de werkvloer. De whitepaper ‘Hoe de grootste ergernis van gebruikers, de reactietijd van software, weg te nemen?’ is gratis te downloaden via: http://sps.nl/xdownload/whitepaper-grootste-ergernis-is-de-reactietijd-van-software/

publish2connect afbeelding

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei