‘Voorlopig nog voldoende 06-nummers beschikbaar’
06-09-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

‘Voorlopig nog voldoende 06-nummers beschikbaar’

Ondanks de toenemende vraag naar mobiele nummers blijven de komende jaren voldoende 06-nummers beschikbaar. Op dit moment is 90,7% van alle 06-nummers in gebruikt, 0,7% meer dan in 2014. In absolute aantallen gaat het om ruim 53 miljoen uitgegeven nummers. Het aantal gebruikte vaste telefoonlijnen is eveneens toegenomen van 23,1% naar 23,9%

Dit blijkt uit de Schaarsterapportage 2014 van ACM. Telecomaanbieders mogen 06-nummer alleen nog inzetten voor mobiel bellen om te voorkomen dat de nummer te snel opraken. Voor machine-to-machinetoepassingen, het uitwisselen van data tussen apparaten via internet, moeten zij 097-nummers inzetten. Onder andere ondergrondse afvalcontainers en navigatiesystemen maken hiervan gebruik.

Het ACM verwacht dat het aantal apparaten dat van machine-to-machinecommunicatie gebruik maakt de komende jaren blijft stijgen. De organisatie gaat daarom letten op het correct gebruik van 097- en 06-nummers en start dit jaar een campagne om de juiste inzet te stimuleren. Bestaande 06-nummers die voor machine-to-machinecommunicatie worden ingezet mogen in gebruik blijven.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom