Google overweegt toe te geven aan Chinese censuur
05-09-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Google overweegt toe te geven aan Chinese censuur

Google wil de appwinkel Google Play in China lanceren. Het bedrijf overweegt daarom toe te geven aan de censuur die door de Chinese overheid verplicht wordt gesteld.

Dit meldt The Information. Google was al eerder actief in China, maar verliet in 2010 het land nadat het bedrijf de Chinese overheid beschuldigde van een cyberaanval. Sindsdien zijn Google diensten niet of nauwelijks in het land beschikbaar. De Play Store is officieel in het land dan ook niet beschikbaar, waardoor Chinese Android apparaten op een aangepaste Android versie draaien waar de appwinkel uitgehaald is.

Apps blokkeren in opdracht van de overheid
Google wil nu af van deze situatie en lijkt bereid te zijn hiervoor consessies te doen aan de Chinese overheid. The Information meldt dat het bedrijf apps die de overheid niet bevallen wil gaan blokkeren. Mogelijk wordt de Play Store in de herfst gelanceerd in China.

Door een officiële appwinkel te lanceren in het land wil Google meer controle krijgen over het Android platform. Android is in China populair, maar Google kan hier door het ontbreken van officiële Google diensten en een officiële appwinkel nauwelijks aan verdienen.

Terug naar nieuws overzicht