‘Geïntegreerde, organisatiebrede stress testing is tegenwoordig noodzakelijk’
04-09-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

‘Geïntegreerde, organisatiebrede stress testing is tegenwoordig noodzakelijk’

SAS is door Chartis benoemd tot leider in het RiskTech Quadrant for enterprise stress testing systems 2015. “Geïntegreerde, organisatiebrede stress testing is tegenwoordig noodzakelijk”, zegt Peyman Mestchian, Managing Partner bij Chartis.

“Technologische oplossingen die tegemoet komen aan de behoefte op het gebied van datakwaliteit en eenvoudig samenwerken met bestaande systemen, helpen silo’s af te breken. SAS biedt deze zaken met systematische ondersteuning die gaat van data management, tot modeleren tot rapportages, waarmee er meer flexibiliteit is”, zegt Mestchian.

3 uitdagingen bij stress testing
Volgens Chartis hebben financiële instellingen bij de implementatie van stress testing te maken met drie belangrijke uitdagingen: de methodiek, infrastructuur (data en IT) en governance. SAS brengt deze modellen samen op een platform, wat het stress testing-proces georganiseerder en transparanter maakt.

Stress testing is al jaren een belangrijk onderdeel van risicomanagement. De systemen, processen en controlemechanismen die bedrijven gebruikten in de jaren voor de crisis, schoten duidelijk tekort. Nieuwe regelgeving en standaarden zorgen ervoor dat financiële instellingen stress testing zien als een essentieel proces in plaats van een eenmalige exercitie om te voldoen aan compliance.

Rapport
Lees hier de belangrijkste conclusies uit het rapport: Chartis RiskTech Quadrant Enterprise Stress Testing Systems 2015

Terug naar nieuws overzicht