Hoog opgeleide werklozen worden omgeschoold tot software engineer
31-08-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Hoog opgeleide werklozen worden omgeschoold tot software engineer

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) start met het project ‘Make IT Work’. Met behulp van het project worden hoog opgeleide werklozen omgeschoold tot software engineer.

Cijfers van het Amsterdam Economic Board tonen aan dat er in de regio Amsterdam zo’n 12.000 ICT-vacatures openstaan, terwijl er tegelijkertijd sprake is van een hoge (jeugd)werkloosheid. Met het project ‘Make IT Work’ wil de HvA deze mismatch aanpakken. Het project is onderdeel van het regioplan ‘Werk maken van talent’ van de Amsterdam Economic Board.

Bachelor- of masterdiploma
Alle studenten die binnen het omscholingsproject aan de slag gaan hebben een bachelor- of masterdiploma op zoek. De vooropleidingen zijn zeer uiteenlopend, zoals geschiedenis criminologie en celbiologie. Ronald Kleijn, HvA-projectleider van Make IT Work: ”De diverse achtergronden zijn op zich geen probleem. Het gaat erom dat de ICT’er in spé gemotiveerd is, analytisch is aangelegd en inzicht heeft om te programmeren. Dan moet de omscholing zeker lukken.”

De cursisten gaan de eerste vijf maanden fulltime onderwijs volgen bij de HvA. In het tweede semester gaan zij een half jaar lang vier dagen per week aan de slag bij één van de aangesloten werkgevers bij het project. De cursisten ontvangen meteen eensalaris. Daarnaast volgen de cursisten een semester lang één dag per week onderwijs bij de HvA. Na het gehele traject succesvol te hebben afgerond ontvangen de cursisten een certificaat op hbo-niveau met skills van een software engineer.

Terug naar nieuws overzicht