Bijna de helft van de securityproblemen wordt veroorzaakt door werknemers
31-08-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Bijna de helft van de securityproblemen wordt veroorzaakt door werknemers

IT-managers vermoeden dat medewerkers 43% van de beveiligingsincidenten veroorzaken. Om dit tegen te gaan installeert meer dan de helft van de ondervraagde beslissers (54%) bij hun organisatie zogenaamde containers op smartphones en tablets. Slechts een derde van de respondenten geeft aan dat scheiden van particuliere en zakelijke content een belangrijke doelstelling van de oplossing is.

Dit blijkt uit het IDC-onderzoek 'Mobile Security 2015'. Matrix42, softwareleverancier van werkplekbeheeroplossingen, stelt dat een fundamentele strategiewijziging de enige manier is om deze bedreigingen onder controle te krijgen. Veel organisaties zoeken naar expertise om het groeiende aantal smart devices en de snelle innovaties op een veilige manier het hoofd te bieden. Anne-Jan van der Vlugt, Country Manager Benelux bij Matrix42, zegt hierover: “IT-organisaties moeten mobility zien als een mogelijkheid om interactie te creëren met de gebruikers. Er moet een gebruikersgerichte infrastructuur worden ontwikkeld, die context biedt en aansluit bij de stijl van de gebruiker. Een infrastructuur die eenvoudig, veilig en schaalbaar is. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat IT veilig kan worden beheerd, zowel intern als extern. Een multi-platform EMM-oplossing kan dit bewerkstelligen.”

De veiligheid van mobiele apps is voor veel bedrijven een toenemend probleem. Voornamelijk wanneer werknemers ongeautoriseerde apps van publieke appstores downloaden. Volgens 28% van de respondenten is dit één van de drie belangrijkste beveiligingsrisico’s van mobiele technologie. Een ander risico is het delen van interne documenten via publieke file-sharing tools, 52% van de gebruikers maakt zich hier schuldig aan.

Terug naar nieuws overzicht
Security