Witold Kepinski - 27 augustus 2015

PQR wordt Nutanix Premier Partner

ICT-dienstverlener PQR en infrastructuurleverancier Nutanix zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van hyper converged oplossingen. De samenwerking past in de datacenterstrategie van PQR  en de specifieke focus daarbij op het Software Defined Datacenter.

PQR adviseert, ontwerpt, implementeert en beheert moderne datacenter-, workspace- en cloud oplossingen. Het bedrijf is één van de snelst groeiende advies- en implementatiespecialisten in Nederland die zich richten op hybride cloudgebaseerde ICT-infrastructuren aan middelgrote tot grote zakelijke organisaties.

Nutanix levert vernieuwende technologische oplossingen voor next generation datacenters en is marktleider op het gebied van hyper converged oplossingen, zoals onder andere  recent door Gartner is vastgesteld in het Magic Quadrant voor Integrated Systems. PQR gelooft in de kracht van innovatie als aanjager voor groei. Door de samenwerking tussen beide partijen kan PQR unieke, innovatieve en competitieve diensten blijven leveren. 

Eerste gezamenlijke succes 

Onlangs heeft een onderdeel van een groot Ministerie gekozen voor de hyper converged-oplossing van Nutanix in samenwerking met PQR als start voor de bouw van een aanzienlijke private cloudoplossing. De eerste oplevering behelst een VDI-omgeving. Schaalbaarheid, hoge performance en eenvoud van beheer waren doorslaggevende redenen voor de keuze voor Nutanix en PQR.

Stijgende behoefte aan hyper converged

"Wij zien in de markt de vraag naar hyper converged oplossingen toenemen en dit biedt goede mogelijkheden voor PQR," aldus Mark Olij (foto), Alliance Manager bij PQR. “Na een gedegen intern onderzoek door het PQR Solution Architecten team, waarbij meerdere oplossingen, zowel technisch al commercieel, met elkaar zijn vergeleken, is Nutanix als beste naar voren gekomen. Nutanix heeft zich in korte tijd bewezen één van de belangrijkste spelers te zijn op het gebied van hyper converged oplossingen. Daarom is deze samenwerking een belangrijke stap voor beide organisaties.”

Patrick van de Werken, Regional Director Northern Europe bij Nutanix: “Wij zijn verheugd dat PQR Nutanix heeft gekozen als hun strategische partner op gebied van hyper converged oplossingen. Op basis van de stormachtige groei van de afgelopen jaren en de doorzettende adoptie van web-scale IT kunnen we verwachten dat de vraag naar Nutanix oplossingen gaat toenemen. Samen met PQR kunnen we deze groei verder accelereren en  PQR-klanten een aanbod en service bieden die ongeëvenaard is in de markt”.

WK