Equinix breidt uit op het Amsterdam Science Park

08-08-2015 | door: Pieter Werner

Equinix breidt uit op het Amsterdam Science Park

Equinix opent deze maand de derde fase van het Amsterdamse datacenter AM3 op Science Park dat in oktober drie jaar geleden werd geopend. Door de toenemende vraag van bedrijven om hun informatietechnologie te verplaatsen naar de cloud, vergroot Equinix de beschikbare ruimte met ruim 17%. Met deze uitbreiding zijn in totaal 1.250 vierkante meter extra beschikbaar. Dit biedt ruimte aan 500 cabinets. In deze fase is rekening gehouden met een totale capaciteit van 3MW om te voldoen aan de high-density vraag van klanten. ‘Dit betekent dat we groeiende ondernemingen kunnen blijven helpen te profiteren van de kansen die worden gecreëerd wanneer je mensen, locaties, clouds en data volledig met elkaar verbindt’, aldus Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. Met de afronding van deze fase beslaat AM3 in totaal 19.050 vierkante meter, en biedt ruimte aan 3.300 cabinets.

Het AM3 International Business Exchange (IBX) datacenter ligt in het digitale hart van Europa op een van de meest netwerkdichte locaties waardoor 80% van Europa binnen 50 milliseconden binnen bereik ligt voor de meer dan 120 cloud providers die bij AM3 gevestigd zijn.
De hoge connectiviteit maakt dat Amsterdam Science park een zeer gewilde locatie en cloud hotspot is in Europa, en is de op een na grootste dataroute in Nederland; ruim 40% van het Nederlandse dataverkeer wordt hier doorheen geleid sinds de opening drie jaar geleden.

Terug naar nieuws overzicht