Redactie - 07 augustus 2015

'Europese markt voor SMB Cloud Services groeit 17 procent in drie jaar'

De Europese MKB-markt voor cloudservices groeit de komende drie jaar met 17 procent, van 18,9 miljard naar 30,1 miljard euro. Deze voorspelling is gebaseerd op het meest recente Europese SMB Cloud Insights onderzoek van softwareleverancier Odin.

Het jaarlijks onderzoek van Odin, nu voor de vijfde keer gehouden, identificeert kritische trends binnen de cloud computing-industrie en de impact op het MKB binnen de Europese markt. In een rapport van mei jl. signaleerde Odin al dat in Nederland de markt de komende drie jaar groeit met 11,5 procent per jaar tot € 1,2 miljard in 2018 .

Belangrijk binnen de groei van de Europese cloudservices markt zal de Infrastructure-as-a-Service (IaaS) markt zijn; die stijgt naar verwachting van € 7,6 miljard naar € 11,6 miljard. De gezondheidszorg en financiële/verzekeringssector zullen als gevolg van wettelijke eisen in toenemende mate investeren in beveiliging en server back-ups. De professionele en technologie/science-industrie zal leidend zijn bij de invoering van IaaS.

Jacek Murawski (foto), Odin EMEA General Manager en Vice President: “Steeds vaker zien we kleine en middelgrote bedrijven de zakelijke voordelen van cloudadoptie realiseren. Als gevolg daarvan vragen bedrijven niet waarom of hoe ze de cloud zullen omarmen, maar wanneer.” Hij stelde eerder al dat 'de Nederlandse markt over het algemeen sterke kansen biedt omdat het MKB steeds meer gebruik gaat maken van gehoste IT'.

Organisaties die nu de overstap naar cloudservices maken zien voordelen van veiligheid, veerkracht, flexibiliteit, schaalbaarheid en bedrijfscontinuïteit. Door cloud adopters te worden, kunnen organisaties er zeker van zijn dat hun IT veilig is waardoor zij in staat zijn te focussen op hun core business behoeften en zich te concentreren op datgene waar ze goed in zijn.