Redactie - 06 augustus 2015

Apple ontkent MVNO te worden

Apple ontkent te praten met Amerikaanse en Europese telco's over het opzetten van een eigen MVNO dat eerder werd gemeld door de Amerikaanse nieuwssite Business Insider op basis van bronnen dicht bij het dossier.

Een mobile virtual network operator (MVNO) is een bedrijf dat niet over een telefoonlicentie beschikt, maar onder de eigen merknaam mobiele telefonie verkoopt over het netwerk van een andere GSM-operator, denk maar aan Mobile Vikings.

De bronnen melden overigens eerder aan aan Business Insider dat het niet zeker is of de plannen ooit voorbij de tekentafel geraken. En als dat wel het geval is, kan het nog vijf jaar duren eer het zover is.

Vorige maand berichtten Amerikaanse media nog over gesprekken tussen Apple en Samsung over ingebouwde sim-kaarten. Deze week doken dan weer geruchten op waarin werd gesuggereerd dat Apple zou werken aan een functie die voicemails omzet in tekst (à la Google Voice). Eén en ander zou er volgens BI toch op wijzen dat Apple een rol als virtuele mobiele provider wel degelijk overweegt.

Google lanceerde in april van dit jaar zijn eigen MVNO in de VS. Onder de naam Project Fi biedt het internetbedrijf zijn mobiele diensten aan, maar voorlopig enkel op de Nexus 6. Google werkt voor zijn aanbod samen met Sprint en T-Mobile USA.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024