Redactie - 06 augustus 2015

Damovo neemt voice- en unified communications-organisatie CTTL over

Damovo, leverancier van zakelijke-communicatieoplossingen en -diensten, neemt de voice- en unified communications-organisatie (UC) over van Centre de Télécommunications et Téléinformatiques Luxembourgeois (CTTL) in Luxemburg. Eerder dit jaar werd Damovo overgenomen door Oakley Capital.

De acquisitie is de eerste van het bedrijf en onderdeel van de ‘buy and build’-strategie. Damovo verwacht de omzet te laten groeien naar tweehonderd miljoen euro per jaar binnen drie tot vijf jaar. Daarnaast vertrouwt het erop een van de grootste UC-leveranciers van Europa te worden.

CTTL is leverancier van een breed scala van ICT-oplossingen en managed services voor de Luxemburgse markt. Damovo neemt de voice- en UC-organisatie over. Hieronder vallen meer dan 130 klanten en veertien medewerkers die deze klanten bedienen. Alle handel wordt verplaatst naar een nieuw bedrijf – Damovo Luxembourg S.à.r.l. – dat moet bijdragen aan Damovo’s operationele aanwezigheid in Europa, waaronder Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Polen en Ierland, en aan Damovo’s Global Services-organisatie.

Door de acquisitie beschikt Damovo over vijftien internationale kantoren en levert het voice- en UC-oplossingen in 120 landen op zes continenten. Zijn portfolio omvat unified communications en collaboration, bedrijfsnetwerken, contactcentra, clouddiensten en wereldwijde managed services. Momenteel beheert Damovo een groeiend bestand van tweeduizend klanten, waaronder veel van Europa’s grootste ondernemingen en een aantal Fortune Global 500-bedrijven. Damovo onderhoudt hoogwaardige partnerships met wereldwijde technologieleveranciers als Cisco, Microsoft en Mitel.

Glen Williams, CEO van Damovo, noemt de overname 'een eerste belangrijke stap op de weg naar groei van Damovo en een verbreding van het bereik binnen continentaal Europa'. "CTTL past perfect bij Damovo, omdat het een zeer sterke achtergrond heeft in voice- en unified communications-oplossingen, en een indrukwekkend klantenbestand. Het bedrijf integreert daardoor eenvoudig met onze bestaande business.”

“Damovo is perfect gepositioneerd om de groei van zijn marktaandeel in Europa te versnellen, met name via organische groei en verdere strategische acquisities. We kijken erg uit naar de kansen die voor ons liggen”, aldus Williams.

Joop Jansen, managing director bij Damovo Benelux: “We zijn blij om extra ervaren en getalenteerde collega’s in ons groeiende Benelux-team te verwelkomen. Als gevolg van deze acquisitie verzekeren we onze nieuwe klanten van een naadloze ervaring, en we kijken ernaar uit hen te voorzien van een nog betere propositie en een uitstekend service- en expertiseniveau. Verder zullen we voor onze internationale klanten in het bankwezen en de financiële wereld in staat zijn volledig te voldoen aan de strenge regels om veilige IT-omgevingen te beheren of mede te ondersteunen”, verwacht Jansen.

Vincent Lekens ten slotte, general manager bij CTTL, wijst erop dat CTTL al jaren nauw met Damovo samenwerkt. "Toen we hoorden van de groeiplannen voor Luxemburg als onderdeel van de strategie om een van Europa’s grootste UC-leveranciers te worden, besloten we dat het de beste handelswijze voor CTTL en onze klanten was om onze telecommunicatiebedrijfsunit te verkopen aan Damovo. We zijn verheugd dat Damovo onze gewaardeerde klanten en stakeholders zal blijven voorzien van het hoogste niveau voor wat betreft innovatie en service.”