Wat verlangen startende IT’ers van een werkgever?

04-08-2015 | door: Jeroen Bordewijk

Wat verlangen startende IT’ers van een werkgever?

Net als in 212 doet IT-detacheerder Neomax opnieuw onderzoek onder de 'Y-generatie': de generatie die werd geboren tussen 1976 en 1994 en is opgegroeid in een tijd van technologische vooruitgang en economische voorspoed. Neomax wil weten waardoor startende IT-professionals zich laten leiden bij de keuze voor een werkgever.

In 2012 bleek dat de doorgroeimogelijkheden voor startende IT-professionals de belangrijkste rol speelde bij de keuze voor een werkgever. Het onderzoek toonde toen aan dat de intrinsieke motivatiefactoren over het algemeen belangrijker werden gevonden dan de extrinsieke motivatiefactoren. Doorgroeimogelijkheden en de uitdaging in het werk stonden in 2012 hoger op het lijstje dan de hoogte van het salaris.

Om erachter te komen of dit nog steeds het geval is, stelt Neomax startende IT'ers nog eens deze vraag. De probleemstelling waar het onderzoek antwoord op moet geven luidt: wat motiveert een afgestudeerde startende IT’er uit de generatie Y, om voor een werkgever in de IT-branche te kiezen? Het doel van het onderzoek is om de startende IT’er te begrijpen en hun behoeften in kaart te brengen.

Claudette Martens, oprichter van Neomax: “Het is ontzettend belangrijk om ons te verdiepen in de wensen en behoeften van de startende IT’er. Zij zijn immers degene die de IT-branche draaiende en in beweging houden. Met dit onderzoek kunnen we een goed beeld schetsen van de toekomstige IT-professional en hierop inspelen."

Terug naar nieuws overzicht