Ciena rondt acquisitie Cyan af

04-08-2015 | door: Jeroen Bordewijk

Ciena rondt acquisitie Cyan af

Netwerkspecialist Ciena heeft de acquisitie van Cyan afgerond. Cyan is leverancier van next-generation software en platformen die open, flexibele en schaalbare software defined netwerken (SDN) mogelijk maken. De software-activiteiten van beide bedrijven, waaronder Ciena’s Agility-portfolio, zullen worden samengevoegd in het nieuwe bedrijfsonderdeel Blue Planet.

Blue Planet is een nieuwe divisie, die richt zich op het helpen van klanten om netwerkdiensten te automatiseren – van creatie, orkestratie tot delivery – over zowel fysieke als virtuele domeinen. Doel is ook om het concurrentievermogen te vergroten, nieuwe inkomstenbronnen aan te boren en de kosten van hardware en operatie te verlagen.

Mike Hatfield (foto), voormalig president van Cyan, is aangewezen om Blue Planet te gaan leiden als senior vice president van Ciena. Het product portfolio van Blue Planet omvat Cyan's software applicaties, inclusief Planet Orchestrate en Planet Operate, alsook Ciena's SDN Multilayer WAN Controller en de daarbij horende applicaties V-WAN, Agility Matrix en oplossingen voor network management. De nieuwe divisie bestaat uit teams die verantwoordelijk zijn voor software ontwikkeling, product line management, product marketing, service en support, sales en business development.

Volgens Hatfield gaat Ciena’s Blue Planet divisie 'next generation multi vendor network management software' leveren, alsmede oplossingen voor service orkestratie, voor zowel fysieke als virtuele netwerkfuncties. "Het gaat erom de netwerktransformatie strategieën van onze klanten te versterken. We willen gebruik maken van de open-architectuur-benadering van Ciena. De oplossingen van Blue Planet moeten network operators minder afhankelijk maken van gesloten, kostbare en complexe verticaal geïntegreerde infrastructuren. In plaats daarvan krijgen ze open, slagvaardige en software-controlled netwerkomgevingen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken