Matrix42 ondersteunt migratie Windows 10 met speciale update

03-08-2015 | door: Jeroen Bordewijk

Matrix42 ondersteunt migratie Windows 10 met speciale update

Matrix42, softwareleverancier van werkplekbeheeroplossingen, heeft een update voor haar client managementoplossing uitgebracht. De nieuwste versie, onderdeel van Matrix42 Physical, biedt volledige support voor Windows 10 en kent volgens Matrix42 verbeteringen in het beheer van Apple devices.

Uit recent onderzoek blijkt dat 90 procent van de Matrix42-klanten de intentie heeft om de overstap naar Windows 10 te maken, aldus Matrix42. Bijna de helft van de huidige klanten wil de migratie het liefst dit jaar nog uitvoeren. Daarom zegt Matrix42 ervoor gezorgd te hebben dat de laatste update van de client managementoplossing rond de releasedatum van het nieuwe Microsoft-besturingssysteem beschikbaar kwam.

Bij de migratie naar een nieuw besturingssysteem ligt de uitdaging er vooral in om downtime en dataverlies tot een minimum te beperken. Met behulp van Matrix42 moeten organisaties kunnen bepalen in hoeverre zij klaar zijn voor een switch. De nieuwe versie van de client managementoplossing moet apparaten en hardware kunen analyseren en mogelijke incidenten bij een migratie kunnen lokaliseren. Daarbij ondersteunt de oplossing IT bij het testen, tweaken en optimaliseren van Windows 10 voor de werkomgeving en wordt de distributie van het besturingssysteem over de verschillende werkplekken vereenvoudigd, zo belooft Matrix42. Organisaties moeten de risico’s van een migratie vooraf beter kunnen inschatten en de bijbehorende kosten en tijdsinvestering beperken.

De support voor een overstap naar Windows 10 is een groot voordeel voor Matrix42-klanten, maar ook klanten die Mac-werkplekken willen beheren hebben volgens Matrix42 baat bij de nieuwe update. De nieuwe software packaging-oplossing voor Mac OS moet ook voor dit besturingssysteem een snelle distributie en configuratie van software mogelijk maken.

Anne-Jan van der Vlugt (foto), Country Manager Benelux bij Matrix42, is trots dat hij zijn klanten vanaf het eerste moment optimaal kan ondersteunen in hun vragen rond een migratie naar de nieuwe Windows-versie. "Niet alleen via de client managementoplossing, maar ook in advies via whitepapers, checklists en factsheets. Zo komen ze bij een overstap niet voor vervelende verrassingen te staan en kunnen zij het pad kiezen dat het beste bij hun organisatie past.”

Terug naar nieuws overzicht