DSM investeert in Workplace Services

30-07-2015 | door: Jeroen Bordewijk

DSM investeert in Workplace Services

Wipro Limited, leverancier op het gebied van informatietechnologie, consulting en business process services, is door chemieconcern DSM geselecteerd als strategische IT-partner voor het leveren van Workplace Services.

Met een meerjarige strategische samenwerking met Wipro wil DSM beschikking krijgen over next generation werplektechnologie, waaronder predictive analytics, automatisering, zelfondersteuning, automatisch herstel, multi-channel ondersteuning en eindgebruikersbeheer. Hiermee hoopt DSM de kosten te optimaliseren terwijl de gebruikers (de werknemers van DSM) beschikken over een internet centric en duurzame werkplek met intelligente systemen die voor een naadloze gebruikerservaring moeten zorgen.

Deze intelligente systemen bestaan onder meer uit predictive monitoring waardoor diensten na een storing sneller worden hersteld, automatisering en preventief automatisch herstel om onderbreking van de dienstverlening te voorkomen en 24-uurs-ondersteuning zodat de stabiliteit gewaarborgd blijft. Omdat het project voldoet aan de kenmerken van green IT, wordt de duurzaamheid van dit initiatief vergroot, aldus Wipro.

Wipro heeft voor dit project haar eigen oplossing, LiveWorkplace, geïmplementeerd. Deze oplossing moet zorgen voor een optimale gebruikerservaring, terwijl de databeveiliging gewaarborgd blijft volgens de eisen die DSM stelt aan informatiebeveiliging. De gebruikers hebben overal, op ieder moment en vanaf een apparaat naar keuze toegang tot de applicaties, zo is de bedoeling.

"Met de keuze voor LiveWorkplace zetten we een grote stap richting onze ambitie om een internet centric architectuur te creëren", zegt Arie van der Hoek, Senior Director IT Shared Services bij DSM. "We verplaatsen steeds meer van onze data en applicaties naar de cloud, en daar maakt een lean werkplekinfrastructuur een cruciaal onderdeel van uit. De LiveWorkplace van Wipro biedt ons deze mogelijkheden."

"We zijn verheugd dat we door DSM zijn gekozen als strategische Workplace service provider", verklaart N.S. Bala, Chief Executive, Manufacturing & Hi-Tech Industry SBU bij Wipro Limited. "Door deze samenwerking kunnen we geavanceerde mogelijkheden bieden voor eindgebruikers bij DSM. De relatie tussen DSM en Wipro is verankerd in de synergie van onze corporate waarden, en we kijken uit naar de samenwerking met DSM om hun groeidoelstellingen te realiseren."

Terug naar nieuws overzicht