Redactie - 29 juli 2015

Hulp bij overstap naar Windows 10

Ook HP gaat klanten helpen bij de overstap naar het nieuwe Microsoft-besturingssysteem Windows 10, dat vanaf vandaag - woensdag 29 juli 2015 - verkrijgbaar is. Met Windows 10 Services wil HP de overstap bespoedigen en klanten helpen de kosten te beheersen.

HP is een voorkeursleverancier van Microsoft cloud productivity en mobility oplossingen, en biedt naar eigen zeggen een uitgebreid portfolio aan van services voor het zakelijke ecosysteem van Microsoft. Het nieuwe aanbod bestaat onder meer uit Enterprise Services for Office 365, Readiness Workshop for Office 365, Enterprise Mobility Suite, Skype for Business en de nieuwe Windows 10 enterprise reeks aan services. Laatstgenoemde bestaat uit 'Test Drive Services', 'Transformation Services' en 'Roadmap Services', allemaal bedoeld om de overstap naar Windows 10 te bespoedigen. Ook is er de 'HP WebApp Accelerator Service' voor Internet Explorer 11.

“HP’s relatie met Microsoft zorgt ervoor dat we Windows 10 op een gecontroleerde manier kunnen integreren in de wereld van de klant”, vertelt Eric Harmon (foto), Senior Vice President, Global Practices & Transformation HP Enterprise Services. "Hierdoor geven we zowel IT als de gebruiker de kans om het nieuwe besturingssysteem te ervaren. De IT-afdeling en ontwikkelaars kunnen het applicatieportfolio vooraf toetsen en valideren. Zo kunnen de kosten verlaagd en het risico verkleind worden van een migratie op grote schaal. De gebruiker ziet bovendien de innovatie en voelt een persoonlijkere computing ervaring.”

HP Test Drive Services voor Windows 10 biedt klanten die een migratie overwegen de mogelijkheid om gebruikers het nieuwe besturingssysteem te laten testen. Hiermee kan de nieuwe gebruikerservaring worden geëvalueerd, net als de mogelijkheden of de incompatibiliteiten, voordat de grote migratie definitief is. Door de omgeving op voorhand te valideren, kan de IT-afdeling zijn end user computing strategie vormgeven, het tempo van de migratie bepalen en virtualisatie introduceren met behoud van lage kosten en met een laag risico.