Redactie - 29 juli 2015

Kuwait Petroleum doet grote ICT-investering in europoort

Technologiebedrijf Koning & Hartman gaat een TETRA communicatiesysteem leveren, installeren en onderhouden met meer dan 200 explosieveilige portofoons (ATEX) en tien vaste post opstellingen aan Kuwait Petroleum Europoortin (KPE). Deze communicatie-oplossing moet KPE, een olieraffinaderij in Europoort in Rotterdam en onderdeel van het internationale olieconcern Q8, efficiënt en vooral veilig haar werkzaamheden laten uitvoeren.

Het gaat om een meerjarig onderhoudscontract. Bij KPE houden dagelijks enkele honderden employees het operationele proces gaande. De raffinaderij, onder andere bestaande uit diverse raffinage-units voor ruwe olie, een benzinefabriek en een smeeroliefabriek, vervaardigt een breed assortiment aan olieproducten. Om deze taken efficiënt en vooral veilig uit te voeren is snelle betrouwbare communicatie tussen de medewerkers van essentieel belang. KPE heeft daarom gekozen voor een compleet Motorola TETRA portofoonsysteem inclusief onderhoud als oplossing. Naast de Motorola ATEX portofoons levert Koning & Hartman ook Peltor ATEX helmsets met gehoorbescherming.

Oswald Coene, Algemeen Directeur Koning & Hartman: “Dankzij onze uitgebreide services portfolio, zoals spare parts management, in combinatie met de constante monitoring van de performance van het systeem vanuit ons eigen Remote Service Center en onze Engineers in de buitendienst, kunnen we een hoge beschikbaarheid aan de gebruikers van KPE garanderen."

Koning & Hartman levert de communicatie-oplossing inclusief een meerjarig onderhoudscontract gebaseerd op volledige operationele service gedurende 24 uur per dag, 7 dagen per week het hele jaar rond.