Meer meldingen van phishing in 2014
28-07-2015 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Meer meldingen van phishing in 2014

BIT, specialist in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing, waarschuwt in zijn Transparency Report 2014 voor een toename van het aantal gevallen van phishing. Doel van het rapport is inzicht bieden in het aantal bevragingen van persoonsgegevens van klanten van BIT en de notice-and-takedown-verzoeken die hun datacenters ontvangen en verwerkten. 

Financiële instellingen gaan steeds vaker actief op zoek naar onrechtmatige kopieën van websites en zijn er dan ook sneller bij. Hieruit volgt doorgaans een notice-and-takedown-verzoek: het offline halen van de gekopieerde website. In 2014 is dit verzoek 50 keer gehonoreerd.

Het rapport laat verder zien dat BIT in 2012 en 2013 ieder jaar slechts één keer een verzoek heeft gekregen tot het verstrekken van persoonsgegevens. In 2014 is dat geen één keer voorgekomen. Daarnaast is het aantal klachten in verband met het (vermeend) hosten van malware gedaald ten opzichte van vorig jaar. In 2013 kwamen er 29 klachten binnen, waarbij alle takedown-verzoeken gehonoreerd werden. In 2014 waren dit er 20.

Wido Potters, Manager Support & Sales bij BIT: “In 2012 is BIT begonnen met het publiceren van een Transparency Report en nog altijd zijn we een van de weinige in Nederland. Wij doen dit omdat wij het, zeker gezien de steeds verdergaande ontwikkelingen op het gebied van privacy, belangrijk vinden om openheid hierover te geven richting onze relaties en andere geïnteresseerden. Wat ons betreft zouden meer datacenters en providers dit mogen doen, het gaat immers om gegevens van iedereen. Er zijn veel opvattingen en ‘waarheden’ rondom het internet. Waar de één denkt dat er niets deugt online en de ander nergens issues in ziet, ligt de waarheid doorgaans in het midden. Door cijfers te publiceren, bied je duidelijkheid.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security