Redactie - 27 juli 2015

Windows-apparaten Toshiba vanaf woensdag geüpgraded naar Windows 10

De nieuwe serie Windows-apparaten van Toshiba kan vanaf komende woensdag (29 juli 2015) geüpgraded worden naar Windows 10. Ook kunnen veel bestaande Toshiba-apparaten uit 2013 en 2014 vanaf die datum worden geüpgraded. De upgrade naar Windows 10 wordt gedurende één jaar vanaf de algemene beschikbaarheidsdatum gratis aangeboden door Microsoft Corp.

Vanaf 29 juli kan op alle nieuwe Windows-producten van Toshiba uit 2015 de gratis upgrade geïnstalleerd worden, inclusief de series Satellite C, Satellite L en Satellite P en de Satellite Click Mini, die eerder dit jaar op de markt verschenen. Veel van deze nieuwe modellen zijn speciaal ontwikkeld om maximaal te kunnen profiteren van de belangrijkste functies van Windows 10 en zijn opgebouwd uit hardware en andere componenten die garant staan voor goede prestaties.

De modellen zijn voorzien van twee microfoons voor de beste Cortana-ervaring en bovendien zijn ze geoptimaliseerd met heldere spraakregistratie en een sneltoets op het toetsenbord voor het starten van de digitale assistent van Microsoft. Cortana leert zijn gebruiker kennen en maakt hem het leven gemakkelijker door bijvoorbeeld verkeersinformatie weer te geven, intuïtief zoeken op internet mogelijk te maken en herinneringen te sturen over komende gebeurtenissen.

Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux, is blij dat Toshiba zijn klanten de mogelijkheid kan bieden om vanaf dag één gebruik te maken van Windows 10 op de nieuwe apparaten, maar ook op reeds bestaande modellen. "In nauwe samenwerking met Microsoft hebben we onze producten voor 2015 zodanig geoptimaliseerd dat klanten maximaal kunnen profiteren van Windows 10."

“We hebben tijdens het ontwikkelen van Windows 10 nauw samengewerkt met Toshiba en we zijn erg blij dat bij de nieuwe producten de Cortana-functie beter gebruikt kan worden en dat ook andere belangrijke functies van Windows 10 goed benut kunnen worden,” aldus Peter Han, Vice President of Worldwide OEM Marketing, Microsoft.

Klanten met een model uit het bestaande Toshiba-assortiment uit 2014 kunnen Windows 10 vanaf de algemene beschikbaarheidsdatum van de upgrade installeren en de meeste modellen kunnen zelfs al meteen geüpgraded worden. Toshiba ondersteunt tevens de upgrade naar Windows 10 bij modellen uit 2013 door binnen zes maanden na de algemene beschikbaarheidsdatum bijgewerkte besturingselementen en andere software te leveren.