Redactie - 25 juli 2015

EXIN en Huawei werken samen aan toepassing e-Competence Framework (e-CF)

EXIN en Huawei Technologies bundelen hun krachten op het gebied van de ontwikkeling van ICT-professionals op basis van het e-Competence Framework (e-CF). Een samenwerkingscontract, dat onlangs werd ondertekend in Peking, wordt door beide partijen gezien als een doorbraak; zowel voor Huawei als leverancier van ICT-oplossingen als voor EXIN als internationaal certificeringsinstituut in het ICT-domein.

Huawei en EXIn zien de samenwerking als een nieuwe weg om ICT-competenties verder te ontwikkelen. Als eerste Chinese onderneming die deze samenwerking met EXIN aangaat, zal Huawei een launching e-Competence Solutions partner zijn. Huawei stemt de inhoud van zijn opleidingen af op het e-CF. Daarnaast biedt Huawei zijn klanten wereldwijd de EXIN assessments aan, op basis van het e-CF, waarmee de betreffende bedrijven de competenties en vaardigheidsniveaus van hun IT-personeel in kaart kunnen brengen.

Na de ondertekening lichtte Robert Jan Willemsen, Chief Commercial Officer van EXIN, de overeenkomst toe: "Een e-CF kwalificatie is niet alleen gericht op het testen van de kennis; het speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van talenten en organisaties binnen de ICT-industrie. Alle partijen zullen profiteren van het toepassen van het e-CF en als gevolg hogere eisen stellen aan de ontwikkeling van competenties", zo verwacht hij.

Hij vervolgt: "Huawei is een groot internationaal bedrijf en China is een belangrijke markt voor EXIN. Het e-CF assessment is een nieuw en belangrijk product en ik ben ervan overtuigd dat dit met Huawei als launching partner in China een succes zal worden."

Tu Wenjie, Vice President Global Training en certificering afdeling Huawei, vult aan: "Deze EXIN en Huawei overeenkomst is een win-win situatie; onze samenwerking combineert de EXIN e-CF kwalificaties met de Huawei certificeringen. Wij geloven dat het zal leiden tot een nieuwe route voor de ICT-competentie ontwikkeling in deze industrie."

Het e-CF is een transparant en objectief framework van wereldwijd erkende professionele ICT-competenties. EXIN ziet zichzelf als een wereldwijd toonaangevend certificering en assessment instituut, en heeft als mede-initiatiefnemer en de belangrijkste endorser van het e-Competence Framework de e-Competence Solutions ontwikkeld.