Witold Kepinski - 20 juli 2015

Stichting BOOR kiest voor Managed Print Services van Ricoh

Stichting BOOR heeft gekozen voor de Managed Print Services van Ricoh. Met deze oplossing profiteert Stichting BOOR en alle aangesloten basis- en voortgezet onderwijsinstellingen van een kostenreductie, een betere efficiency en een duurzamere organisatie.

Met deze nieuwe samenwerking is Ricoh verantwoordelijk voor de inrichting, levering en het onderhoud van de printsystemen. Met Ricoh als leverancier voert Stichting BOOR een verbeterd, milieuvriendelijker en duurzamer printbeleid door, dat zich richt op een optimale gebruikerstevredenheid. Ook de IT achter de printoplossingen wordt door Ricoh beheerd.

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs en het openbaar voortgezet (speciaal) onderwijs in Rotterdam en omstreken. De stichting staat voor kwaliteit in het onderwijs en heeft in totaal 140 schoolgebouwen met ongeveer 30.000 leerlingen en 4.000 medewerkers. “Hiervoor hadden we verschillende contracten voor de printers, multifunctionals en reproapparatuur bij meerdere leveranciers, waaronder Ricoh. We wilden de diensten met het oog op één partner en daardoor lagere kosten en betere contractvoorwaarden graag bij één leverancier afnemen”, aldus Ger Simjouw, Projectdirecteur Stichting BOOR.

Bij het maken van een keuze heeft Stichting BOOR de hulp ingeschakeld van Key-Quality, een adviesbureau voor inkoop en facilitair management. Paul Nijkamp, Consultant bij Key-Quality: “Voor ons was het een uitdagende aanbesteding, omdat Stichting BOOR zowel primair (speciaal) als secundair (speciaal) onderwijs aanbiedt, en beide sectoren verschillende verwachtingen van en eisen aan printoplossingen hebben. Ricoh heeft zich verdiept in deze behoeften en heeft laten zien dat haar diensten op maat aangeboden worden en aansluiten bij de wensen van Stichting BOOR.”

Xander Slinger, Sales Development Manager bij Ricoh: “We zijn erg trots dat Stichting BOOR voor Ricoh kiest. Wij denken dat er nog veel manieren zijn om een extra bijdrage te leveren aan het onderwijs van de toekomst. Eén van de manieren waarop wij hier invulling aan geven is het organiseren van jaarlijkse innovatiesessies voor Stichting BOOR. Op deze wijze blijft de stichting op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en werken ze constant aan het vernieuwen van het onderwijs.”