17-07-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Helft van de freelancers werkt door op vakantie

Een fors aantal freelancers houden zich ook op vakantie bezig met hun werk. 94% is bereikbaar per e-mail en/of telefoon, terwijl bijna 50% op vakantie doorwerkt.

Dit blijkt uit onderzoek van Tentoo Payroll onder freelancers. De meeste freelancers blijven bereikbaar omdat opdrachtgevers hierom verzoeken of omdat dit nodig is voor hun werk. Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo: “Freelancers blijven graag bereikbaar voor hun opdrachtgevers. Ze voelen veel betrokkenheid bij hun werk en klanten, waardoor zij graag dat extra stapje willen zetten. Ook op vakantie. Daarnaast besteden opdrachtgevers een deel van hun bedrijfsvoering uit aan de zelfstandigen waardoor de freelancer vaak het enige aanspreekpunt is voor het bedrijf.”

Geen probleem met doorwerken
Een grote groep freelancers geeft daarnaast aan geen problemen te hebben door te werken tijdens de vakantie. Bijna de helft blijkt dit in de praktijk te doen. Redenen hiervoor zijn het feit dat freelancers hun werk niet kunnen stop zetten en het feit dat zij geen geld verdienen als er niet wordt gewerkt. Den Ronden: “Een belangrijke reden om voor een carrière als freelancer te kiezen is vrijheid. De freelancers bepalen zelf waar, wanneer en hoe ze werken. Ook op vakantie kunnen zij aan de slag. Sterker nog; een andere, zonnige omgeving kan heel inspirerend werken! Zo kunnen ze met de voeten in het zwembad geld verdienen én van de vakantie genieten.”

Werkstress komt op vakantie overigens relatief weinig voor. Slechts 8 % van de freelancers ervaart werkstress op vakantie.

Terug naar nieuws overzicht