Salesforce helpt applicaties te bouwen die voldoen aan strenge wetgeving

16-07-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Salesforce helpt applicaties te bouwen die voldoen aan strenge wetgeving

Salesforce lanceert Salesforce Shield. Met deze nieuwe set aan oplossingen op het Salesforce1 Platform, kunnen organisaties die aan strenge wet- en regelgeving moeten voldoen snel applicaties ontwikkelen. Onderdelen van Salesforce Shield zijn Field Audit Trail, Platform Encryption, Data Archive en Event Monitoring.

Veel organisaties maken gebruik van cloud-platforms om snel applicaties te ontwikkelen. Voor bedrijven die aan strenge compliance-bepalingen of andere wet- en regelgeving moeten voldoen, is dit echter niet eenvoudig. Extra functionaliteiten om aan deze eisen tegemoet te komen, worden vaak intern ontwikkeld en in de applicatie geïntegreerd. Dit gaat ten koste van de innovatiekracht en vooral de ontwikkelsnelheid. Salesforce Shield geeft deze IT-beslissers en ontwikkelaars de mogelijkheid snel applicaties te bouwen die tegemoetkomen aan de bedrijfsbehoeftes en voldoen aan de compliance-eisen.

Onderdelen
Met Salesforce Shield kunnen ontwikkelaars met drag-and-drop-functies applicaties bouwen. Salesforce Shield bestaat uit de volgende onderdelen:
Platform Encryption: voorheen hadden bedrijven drie tot zes maanden nodig om encryptie te implementeren in hun hard- en software. Omdat Platform Encryption native is in het Salesforce1 Platform, kunnen gebruikers gemakkelijk gevoelige gegevens coderen met behoud van belangrijke functionaliteiten, zoals zoeken.

  • Data Archive: door de explosie van data moeten organisaties de opslag van informatie anders organiseren. In plaats van historische, weinig gebruikte gegevens in Salesforce op te slaan of data te verplaatsen naar een andere locatie, kunnen organisatie hun data nu opslaan in ‘nearline storage’. Dit is een optie die, tegen gereduceerde kosten, snelle toegang verzorgt op het Salesforce1 Platform.
  • Field Audit Trail: bedrijven verwachten dat hun data accuraat, volledig en betrouwbaar is, zodat ze zeker weten dat voldaan wordt aan de strikte wet- en regelgeving. Met Field Audit Trail kunnen gebruikers op veldcode-niveau tot tien jaar terug wijzigingen bekijken. Daarnaast kan voor elk Salesforce-object een ander pakket voorwaarden worden ingesteld, zodat gegevens die niet meer nodig zijn, ook niet langer bewaard worden.
  • Event Monitoring: Event Monitoring geeft gebruikers inzicht in hoe de bedrijfsapplicaties worden gebruikt en door wie. IT-organisaties kunnen Event Monitoring inzetten om te bekijken welke gebruikers zijn ingelogd in Salesforce, welke informatie ze opvragen, vanaf welke plek en met gebruik van welk kanaal. Bedrijven krijgen niet alleen een beter inzicht in hoe de Salesforce-applicaties worden gebruikt, ze kunnen ook controleren of gebruikers grote hoeveelheden data downloaden die hun organisatie in gevaar kunnen brengen.

Uitbreiden naar alle native Salesforce1 apps
Omdat Salesforce Shield onderdeel is van het Salesforce1 Platform, kan elke op dit platform gebouwde applicatie, gebruik maken van de bovengenoemde functionaliteiten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software, Cloud
Cloud