Huawei, UvA en TU Delft nemen studenten mee naar China

Huawei, UvA en TU Delft nemen studenten mee naar China

16-07-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Huawei, UvA en TU Delft nemen studenten mee naar China

Huawei vervolgt samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Technische Universiteit Delft (TU Delft) dit jaar het ‘Seeds for the Future’-programma. Het programma, dat in China plaatsvindt en twee weken duurt, biedt 15 studenten de gelegenheid hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevorderen. Daarnaast doen zij cross-culturele werkervaring op en komen zij in aanraking met de Chinese cultuur.

Voor het tweede jaar op rij investeert Huawei in het project, waarbij de volgende generatie wordt voorbereid op de technologie-gedreven toekomst. Vorig jaar introduceerden Huawei en de UvA met succes de pilotversie in Nederland. Dit jaar heeft Huawei het project uitgebreid met een tweede partner: de TU Delft.

Zware selectie
Excellente studenten op het gebied van Science & ICT doorliepen de afgelopen weken een zware selectieprocedure. Op basis van hun CV, cijferlijst en motivatiebrief werden uiteindelijk vijftien studenten geselecteerd. Zij reizen op 18 juli naar China en komen 1 augustus terug in Nederland.

In China doen de studenten praktijkervaring en nieuwe ICT-expertise op bij het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Na afronding van een ICT-opdracht ontvangen de studenten een certificaat van Huawei en studiepunten van de universiteiten. Daarnaast volgen de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture, waarin zij de basis van de Chinese taal leren en verder kennismaken met de Chinese cultuur.

Grote ambities
“Nederland heeft grote ambities met betrekking tot verdere digitalisering, het beschikken over werknemers met ICT-kennis is cruciaal voor innovatie en groei van de ICT-industrie,” zegt Wonder Wang, CEO Huawei Technologies Netherlands. “Als een wereldwijd opererende ICT-dienstverlener, voelt Huawei zich verantwoordelijk voor het bevorderen van ICT-onderwijs en -opleidingen onder jongeren. Binnen het Seeds for the Future-programma opent Huawei haar deuren voor de studenten en we hopen dat dit hun toekomstige loopbaan positief zal beïnvloeden.”

Terug naar nieuws overzicht