Salesforce doneert 1 miljoen dollar aan non-profitorganisaties

15-07-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Salesforce doneert 1 miljoen dollar aan non-profitorganisaties

Salesforce-medewerkers hebben inmiddels ruim 1 miljoen uur aan vrijwilligerswerk besteed. Om dit te voeren schenkt de Salesforce Foundation wereldwijd 1 miljoen dollar aan diverse non-profitorganisaties. Daarnaast zetten medewerkers van Salesforce zich deze week in tijdens Salesforce Global Volunteer Week.

Salesforce promoot sinds de oprichting van de organisatie het zogeheten 1-1-1 model. Dit betekent dat Salesforce 1% van de inkomsten, 1% van de producten en 1% van de tijd van werknemers inzet voor de gemeenschap. Na 16 jaar heeft dit ruim 1 miljoen uren vrijwilligerswerk opgeleverd, waarmee ruim 11.000 non-profitorganisaties in 72 landen werden ondersteund. Deze week organiseert Salesforce de Global Volunteer Week, waarin werknemers worden aangespoord om minstens één uur te besteden aan vrijwilligerswerk. 

Tien subsidies van 100.000 euro

Om de mijlpaal te vieren zal de Salesforce Foundation tien subsidies van 100.000 dollar (90.563 euro) uitreiken aan non-profit organisaties wereldwijd. Deze organisaties zijn voorgedragen door medewerkers van Salesforce. De subsidies gaan naar:

· Adelgundenheim (Duitsland)

· AIME (Australië)

· The Boys and Girls Club of Indianapolis (Verenigde Staten)

· Citywise Education (Ierland)

· DonorsChoose.org (Verenigde Staten)

· Inspire! (Verenigd Koninkrijk)

· Multicultural Center Tokyo (Japan)

· Project Sunshine (Verenigde Staten)

· The Teen Resource Centre (Canada)

Terug naar nieuws overzicht