Red Hat lanceert Certified Cloud en Service Provider-programma
15-07-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Red Hat lanceert Certified Cloud en Service Provider-programma

Red Hat, leverancier van opensourcesoftware, introduceert wereldwijd het Red Hat Certified Cloud and Service Provider program. Dit programma vervangt het huidige Certified Cloud Provider program. Red Hat breidt hiermee het cloud ecosysteem verder uit om distributeurs, managed service providers en andere partners die zich bezighouden met het opbouwen van een hybride cloud – en niet alleen van multi-tenant publieke clouds – te ondersteunen.

Nu cloud-aanbieders hun bedrijfsmodellen met private clouds, infrastructuren op basis van Linux-containers en Platform-as-a-Service (PaaS)-oplossingen uitbreiden, hebben ze extra flexibiliteit nodig om aan de vraag van klanten naar cloud-gebaseerde technologieën van Red Hat te kunnen voldoen. Het Red Hat Certified Cloud and Service Provider program voorziet in deze behoefte door niet alleen de ondersteuning voor partners uit te breiden, maar ze ook meer Red Hat-oplossingen te kunnen bieden. Het gaat hierbij onder andere om:

  • Red Hat Enterprise Linux en Red Hat Enterprise Linux voor SAP HANA
  • OpenShift van Red Hat
  • Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform
  • Red Hat JBoss Middleware
  • Red Hat Gluster Storage

Inzet van nieuwe technologieën bevorderen
Red Hat ondersteunt IT-afdelingen met opensource-innovaties. Vandaar dat ook het Certified Cloud and Service Provider-portfolio wordt uitgebreid, om zo de inzet van nieuwe technologieën te bevorderen. Red Hat Cloud Access geeft klanten de mogelijkheid bepaalde productabonnementen over te dragen op oplossingen van Red Hat Certified Cloud en Service Providers.

De benoeming tot Red Hat gecertificeerd Cloud and Service Provider wordt aan Red Hat partners toegekend na validatie door Red Hat. Iedere provider moet aan de test- en certificatie-eisen voldoen en aantonen dat ze een veilige, schaalbare, consistente omgeving kunnen leveren voor de inzet van zakelijke cloud-oplossingen. Ook moeten zij klanten ondersteuning kunnen leveren. Ten tijde van de lancering van het programma zijn maar liefst 13 van de 15 in het Gartner Magic Quadrant for Cloud Infrastructure as a Service opgevoerde service providers reeds Red Hat Certified Cloud and Service Providers. Afgelopen jaar steeg het aantal cloud-partners in Red Hat’s ecosysteem wereldwijd met 58%.

 

 

Terug naar nieuws overzicht