Microsoft schrapt 7.800 banen

09-07-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Microsoft schrapt 7.800 banen

Microsoft schrapt in totaal 7.800 banen in haar telecomdivisie. De reorganisatie heeft te maken met een nieuwe strategie, waarbij de focus verschuif van het opzetten van een zelfstandige telecomdivisie naar het bouwen van een Windows ecosysteem en bijbehorende producten.

Het Amerikaanse techbedrijf nam in begin 2014 Nokia over. Na deze overname zette Microsoft vol in op telecom met een eigen telecomdivisie. Dit avontuur lijkt dus te zijn mislukt. In totaal schrijft Microsoft 7,6 miljard dollar af op Nokia. De reorganisatie gaat naar schatting 750 tot 850 miljoen dollar kosten.

“We migreren van een strategie om een standalone telecomdivisie op te bouwen naar een strategie om een levendig Windows ecosysteem te ontwikkelen en creëren, inclusief onze first-party productfamilie”, legt Satya Nadella, CEO van Microsoft, uit. “In de nabije toekost zullen we over een effectiever en meer gericht telefonie portfolio beschikken, terwijl de mogelijkheid behouden op de lange termijn mobiliteit te blijven vernieuwen.”

Terug naar nieuws overzicht