Witold Kepinski - 26 juni 2015

IT4IT Consortium optimaliseert end-to-end IT waardeketen aan

Een aantal zakelijke klanten hebben in combinatie met HP Software het IT4IT Consortium opgezet. Deze vereniging ontwikkelt en stippelt een koers uit voor de uitvoering van IT-beheer vanuit een end-to-end service-oriented perspectief. Met wellicht later ook standaardisering, zo meldt de HP-gebruikersgroep Interexperience.

Doel van het IT4IT Consortium is een nieuwe manier van werken vaststellen om IT business te beheren in grote (Enterprise) IT ondernemingen. En op een nieuw niveau inzicht geven in wat er in een IT bedrijf allemaal gebeurt, zoals op het gebied van kosten, risico en performance. "Deze aanpak concurreert niet met de Information Technology Infrastructure Library (ITIL) en andere procesnormen, maar houdt zich aan de criteria van met name het informatiemodel. In het afgelopen jaar ontwikkelde de groep het IT-waardeketen landschap evenals een solide eerste versie van de aanverwante IT4IT referentiearchitectuur", aldus Interexperience.

Om bredere begeleiding en goedkeuring van de markt te krijgen, werkt het consortium samen met een uitgebreide groep van klanten. Naast een aantal grote klanten van HP als Achmea, ING, Shell, Accenture, Rabobank, Munich RE, University of Florida en anderen neemt ook Vivit hieraan deel.

In bijeenkomsten nodigen bestaande leden van de gemeenschap nieuwe potentiële leden uit om face-to-face samen te komen voor een update over de status en de volgende stappen, en natuurlijk voor ‘peers networking’. Criteria voor deze bijeenkomsten: IT4IT leden en enterprise klanten met oprechte interesse in end-to-end IT management met een holistische aanpak, zo besluit Interexpierence.

WK

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024