Onderzoek met EU subsidie naar high-performance private cloud-infrastructuur
20-06-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Onderzoek met EU subsidie naar high-performance private cloud-infrastructuur

Horizon 2020, het research en innovatie programma van de Europese Commissie, heeft 6.7 miljoen euro subsidie toegewezen aan een cloud performance optimalisatie project waarbij NetApp de technische coördinatie voor zijn rekening neemt.

Het doel van dit driejarige project is om factoren te analyseren die netwerk performance vertragen binnen on-premise en hybrid cloud infrastructuren. Daarnaast wordt er onderzocht hoe organisaties deze vertragende factoren kunnen overwinnen. De uitkomsten van het onderzoek moeten bijdragen aan succesvolle implementatie en management van verschillende publieke on-premise cloud computing services, zodat deze aansluiten bij de behoeften van het bedrijfsleven.

Het uitgangspunt van project Scalable and Secure Infrastructures for Cloud Operations (SSICLOPS, pronounced “Cyclops”) is het onderzoeken van technieken voor het managen van gefedereerde private cloud infrastructuren, met een speciale focus op cloud netwerk technieken binnen software-defined data centers en andere netwerken. Op basis van de uitkomsten zal het project zich vervolgens richten op het ontwikkelen van technieken voor high-performance private cloud infrastructuren, die flexibel schalen tussen verschillende federaties mogelijk maken, zonder hierbij in te leveren op serviceniveau en veiligheidsvoorwaarden.

Het team van project SSICPLOPS bestaat uit vijf partners uit het bedrijfsleven en vijf academische partners. Dr. Lars Eggert, Technical Director binnen NetApp, is aanwezen als Technical Manager. Hij zal binnen het project het Technical Management Committee leiden, dat verantwoordelijk is voor het coördineren van alle technische en wetenschappelijke activiteiten.

Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Met Horizon 2020 willen de Europese Commissie en de Nederlandse overheid wetenschap en innovatie stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld. Zo kunnen zij het concurrentievermogen van Europa vergroten.

Partners binnen het consortium zijn onder andere NEC, F-Secure, Orange, Deutsche Telekom, Hasso Plattner Institute, RWTH Aachen and the University of Cambridge.

Meer informatie over SSICLOPS vindt u op https://ssiclops.eu/.

WK

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud