Steeds meer kansen voor hoogopgeleide interim managers
18-06-2015 | door: Redactie

Steeds meer kansen voor hoogopgeleide interim managers

Hoogopgeleide interim managers krijgen steeds meer kansen op de arbeidsmarkt. Het aantal interim managers in opdracht stijgt, de verwachtingen over de vraag naar interim management zijn positief en opdrachten duren langer. Driekwart van de respondenten was tijdens het onderzoek bezig met een opdracht; een aantal dat niet eerder zo groot was.

Dit blijkt uit de 12de editie van de Interim Index van Schaekel & Partners in samenwerking met de Nyenrode Business Universiteit. In het onderzoek geven 727 managers actief op management- en directieniveau hun visie op de ontwikkelingen van de markt in de tweede helft van 2015. Onder deze groep bevindingen zich ook zelfstandige ondernemers.

Weg naar zelfstandigheid is ‘veiliger’ dan ooit
“Onze verwachting is dat meer managers die nu nog in vaste dienst zijn, hun diensten ad interim zullen gaan aanbieden. Zeker de categorie in de leeftijd van 35 – 50 jaar. Voor hen is de weg naar zelfstandigheid nu ‘veiliger’ dan voorheen. Dit gegeven, naast de sterke behoefte aan vrijheid en autonomie die veel managers in loondienst hebben, maakt dat een toename van zelfstandige managers te verwachten is”, aldus Piet Hein de Sonnaville, partner van Schaekel & Partners.

“Toch ontstaat, zo laat dit onderzoek zien, weer behoefte om terug te komen in vaste dienst. Wij zien dat veel interim managers in de laatste fase van hun loopbaan weer in vaste dienst willen komen. Een verdere verkrapping van de arbeidsmarkt zal werkgevers dwingen juist deze categorie te omarmen. En zo wordt de life cycle van de loopbaan uiteindelijk goed zichtbaar: exploreren (van kennis) in vaste dienst, exploiteren (van kennis) als zelfstandige en exporteren (van kunde) weer in vaste dienst. Deze driedeling is in dit onderzoek sterker waar te nemen”, aldus Marleijn de Groot, partner van Schaekel & Partners.

Terug naar nieuws overzicht