i³ groep en Tectrade slaan handen in één voor IBM Systems & Storage

16-06-2015 | door: Redactie

i³ groep en Tectrade slaan handen in één voor IBM Systems & Storage

ICT-dienstverleners i³ groep en Tectrade starten een strategische samenwerking op het gebied van IBM Systems & Storage. Tectrade zal i³ groep ondersteunen in kennis en kunde op het gebied van IBM hardware oplossingen. i³ groep heeft een goed track record en lange historie op het gebied van IBM infrastructruur oplossingen in de Nederlandse markt, net als Tectrade. Zo hebben beide partners meerdere awards bij IBM in de wacht weten te slepen, was i³ groep in 2014 zelfs Europees business partner van het jaar en werd Tectrade onlangs door IBM onderscheiden met de prestigieuze IBM Beacon Award.

Waar Tectrade zich meer is gaan specialiseren als partner voor het gehele IBM portfolio ziet i³ groep vanuit haar klantenkring de vraag naar andere oplossingen toenemen. i³ groep heeft daarom de keuze gemaakt zich verder te ontwikkelen op kennisgebieden van haar strategische leveranciers (HP, EMC, IBM software, Veritas en Lexmark) en de benodigde expertise voor IBM Systems & Storage trajecten bij Tectrade te betrekken.

Logische keuze
Rob W.A. Vissers, Managing Director i³ groep: “De keuze voor Tectrade is een zeer logische keuze kijkende naar het IBM business partner landschap in Nederland. Tectrade lijkt qua organisatie en cultuur erg op i³ groep maar heeft gekozen om andere leveranciers te voeren. De strategische samenwerking biedt onze klanten continuïteit in kennis en kunde rond het IBM hardware portfolio en hiermee kunnen we de service blijven bieden die ze van ons gewend zijn. Zo kunnen wij onze organisatie door blijven ontwikkelen op de thema’s cloudmanagement, information management en dynamic data protection waar wij in gespecialiseerd zijn.”

Optimale ondersteuning
Ronald van Heek, CCO van Tectrade vult aan: “De samenwerking tussen i³ groep en Tectrade op het gebied van IBM Systems & Storage is zeer strategisch en echt bedoeld om klanten optimaal te ondersteunen. De diepgaande kennis en expertise die i³ groep en Tectrade samen kunnen bieden op het gebied van IBM, is ongekend in de markt. Beide partijen hebben een duidelijke strategie en focus en streven de hoogste kwaliteit na.  De strategische samenwerking tussen i³ groep en Tectrade is daarvan een uitstekend voorbeeld. We vullen elkaar zeer goed aan en zijn stabiele en betrouwbare organisaties. We werken vanuit het streven om met onze klanten, en ook met elkaar, langdurige, strategische relaties aan te gaan.”

Eerder startte i³ groep een strategische samenwerking met netwerkspecialist TrueCom.

Terug naar nieuws overzicht