Wouter Hoeffnagel - 17 juni 2015

HR-managers: ‘Het Nieuwe Werken bevordert productiviteit en creativiteit’

HR-managers zien de productiviteit (52%) en creativiteit (41%) van medewerkers door Het Nieuwe Werken toenemen. Communicatie (38%), samenwerking (36%) en de mogelijkheid om leiding te geven (36%) worden door flexwerken juist onder druk gezet.

Dit blijkt uit onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële en administratieve professionals. Bijna een kwart (23%) van de Nederlandse HR-managers stelt dat binnen hun organisatie meer wordt thuisgewerkt dan drie jaar geleden. Deze stijging is echter niet bij ieder bedrijf zichtbaar. 42% geeft aan dat dit in hun organisatie ongeveer gelijk is gebleven, terwijl 27% zelfs spreekt van een daling binnen hun organisatie.

“Flexibele werktijden en thuiswerken zijn de voorbije jaren in het bedrijfsleven uitgegroeid tot zeer populaire concepten”, vertelt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. “Dergelijke flexibele arbeidsvormen - in de veronderstelling dat de functie zich hiertoe leent en dat het nodige IT-materiaal voorhanden is om thuis te werken – geeft medewerkers meer vrijheid om hun werk zelf in te delen wat positieve gevolgen lijkt te hebben voor de productiviteit en creativiteit. Een betere werk-privé balans is daarnaast ook steeds vaker een reden voor professionals om van baan te wisselen, wat ook verklaart waarom bedrijven hier meer en meer op inzetten.”

http://executive-people.nl afbeelding