Redactie - 16 juni 2015

Bent u de beste Digital Transformer van Nederland?

De inschrijving voor de eerste editie van de Digital Transformers Award, een initiatief van Digital Transformers, is nu geopend. Individuen die nauw betrokken zijn bij de digitale ontwikkeling van bedrijven kunnen zich aanmelden via de website. Digital Transformers wil de digitale ontwikkeling van bedrijven stimuleren en versnellen, en de change-makers die bij dit proces betrokken zijn ondersteunen bij hun persoonlijke groei. Met de uitreiking van de award wordt hun werk erkend en geëerd.

De Digital Transformers Award wordt jaarlijks toegekend aan digitaal talent, dat een bijzondere en betekenisvolle rol speelt binnen de noodzakelijke digitale transformatie van bedrijven. Vaak drijft deze omslag, die plaatsvindt zowel binnen de gehele organisatie als in haar waardeketen, op enkele individuen. Om deze digitale transformators in de schijnwerpers te zetten, heeft Digital Transformers de Digital Transformers Award in het leven geroepen. Iedere change-maker die nauw betrokken is bij deze vertaalslag kan zichzelf of een ander nu online aanmelden.

Om succesvol te zijn met de digitale veranderingsprocessen moet men specialistische en generalistische kwaliteiten bezitten, diplomaat zijn maar ook voorman kunnen spelen, kunnen overtuigen en goed luisteren. De belangrijkste beoordelingscriteria voor de award berusten dan ook op de aanwezigheid van drie eigenschappen. Zo heeft de ideale Transformer een heldere digitale visie met aantoonbare leiderschap kwaliteiten. Beschikt over sterke kennis en vaardigheden omtrent digitale mogelijkheden binnen organisaties en ontwikkelingen daarin. Ten slotte wordt er gekeken naar de realisatiekracht van de kandidaat aan de hand van de impact en bereikte resultaten.

De huidige digitale revolutie zorgt voor een tsunami aan veranderingen en stelt nieuwe eisen aan de organisatie van de toekomst. Hierbij gaat het niet langer over het integreren van digitale componenten in de bedrijfsvoering, maar om het fundamenteel herdenken van de essentie van je bedrijf vanuit het perspectief van de klant in een digitale wereld.

Uitreiking
De uitreiking van de Digital Transformers Award zal plaatsvinden op donderdag 15 oktober 2015 bij B.Amsterdam. Voor meer informatie over de award, inschrijving of over het initiatief Digital Transformers, zie: www.digital-transformers.nl