Het menselijk brein is in 2030 gekoppeld aan de cloud

05-06-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Het menselijk brein is in 2030 gekoppeld aan de cloud

We gaan in de toekomst het menselijk brein koppelen met de cloud. Kennis van mensen kan hierdoor worden aangevuld met informatie uit de cloud. De eerste mensen maken rond 2030 al gebruik van een dergelijke koppeling.

Dit voorspelt Ray Kurzweil, een futurist van Google. International Business Times meldt dat Kurzweil zijn uitspraken deed op de Exponential Finance Conference in New York. Kurzweil staat bekend om zijn nauwkeurige voorspellingen van de toekomst. Zo voorspelde hij in de jaren ’90 dat in 2009 elektronische schermen zouden zijn verwerkt in brillen, kabels grotendeels zouden zijn verdwenen en we voornamelijk mobiele computers zouden gebruiken.

Nanobots 
Nu voorspelt de futurist dus dat in 2030 de eerste mensen zullen beschikken over een koppeling tussen hun hersenen en de cloud. De koppeling zou mogelijk moeten zijn met behulp van nanobots ontworpen met behulp van het DNA van de gebruiker. Gebruikers zouden hierdoor over een schat aan informatie kunnen beschikken, die direct beschikbaar is via de hersenen. Daarnaast zou het ook mogelijk moeten zijn via de cloud een back-up te maken van alle informatie die is opgeslagen in de mens.

Kurzweil verwacht dat we door het brein en de cloud te koppelen een nieuw niveau van denken kunnen bereiken. De futurist voorspelt zelfs dat tegen het eind van de jaren ’30 menselijke gedachtes voornamelijk niet-biologisch zijn.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud