Wouter Hoeffnagel - 04 juni 2015

Integratie desktopvirtualisatie in bestaande infrastructuur grootste uitdaging voor IT-professionals

Ruim de helft van de IT-professionals vindt het moeilijk om desktopvirtualisatie te integreren in de huidige IT-infrastructuur. Ook blijkt inzicht in de requirements/performance van desktopvirtualisatie vaak te ontbreken.

Dit blijkt uit onderzoek onder 376 IT-professionals van Telindus, leverancier van access, connectivity en datacenteroplossingen in combinatie met managed services en multi-vendor support. Respondenten is gevraagd wat zij als de grootste uitdagingen zien voor desktopvirtualisatie. 59% van de IT-professionals vindt het moeilijk om desktopvirtualisatie te integreren in de huidige infrastructuur. 46% van de respondenten geeft daarnaast aan dat zij geen inzicht hebben in de requirements/performance van desktopvirtualisatie.

Complexiteit blijft een uitdagingen
Ook de complexiteit van desktopvirtualisatie (45%) blijft een uitdaging voor IT-professionals. Daarnaast heeft bijna de helft van de respondenten (45%) nog altijd geen idee hoe en waar te beginnen met desktopvirtualisatie. Tot slot vindt 38% van de IT-professionals het moeilijk een goede keuze te maken in leveranciers.

Harm de Haan, Manager Consultancy & member Advisory Board bij Telindus: “Desktopvirtualisatie blijft een zeer specialistisch gebied, maar het biedt grote voordelen. Denk bijvoorbeeld aan vereenvoudiging van beheer, beheersbare BYOD-concepten (eigen apparatuur gebruiken voor bedrijfsdata en -applicaties) en betere beveiliging van bedrijfsdata. Dit resulteert in mobiliteit voor de eindgebruiker. Uiteindelijk is desktopvirtualisatie een hulpmiddel in het verhogen van de productiviteit en het werkplezier van de eindgebruiker.”

Implementatie is eenvoudiger geworden
Door nieuwe ontwikkelaars is het overigens wel eenvoudiger geworden om desktopvirtualisatie uit te rollen. “Nieuwe oplossingen als hyper-converged infrastructuren, all-flash en scale-out storage-oplossingen dragen hier aan bij”, licht de Haan toe. “Deze oplossingen maken dat je veel eenvoudiger kunt testen welke requirements en performancevereisten er nodig zijn. Op basis hiervan kunnen IT-managers de rekensom maken welke apparatuur er daadwerkelijk benodigd is om in ieder geval de infrastructuur niet de belemmerende factor te laten zijn.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024