Wouter Hoeffnagel - 04 juni 2015

Huawei en Amstelveen tekenen Smart City overeenkomst

ICT-dienstverlener Huawei en de gemeente Amstelveen gaan gezamenlijk de mogelijkheden verkennen om van Amstelveen een Smart City te maken. Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands, en Mirjam van ‘t Veld, Burgemeester van Amstelveen, hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend tijdens de Smart City Summit in Amsterdam. Huawei en de gemeente Amstelveen gaan samenwerken aan een mogelijke aanpak voor het creëren van Smart Connective Homes om senioren te stimuleren zelfstandig thuis te blijven wonen. De overeenkomst heeft een looptijd van 2,5 jaar.

Het Amstelveen Smart City initiatief is bedoeld om bewoners te stimuleren langer thuis te blijven als ze ouder worden. Eén van de manieren om dit te bereiken is door het introduceren van Smart Connective Home oplossingen (huisautomatisering), op afstand gezondheidzorg aan te bieden (telezorg) en een goed ontwikkeld eco-systeem op te zetten van bedrijven die deze ambitie ondersteunen. Huawei en Amstelveen willen samen een proof of concept (POC) ontwikkelen waarin een testomgeving van 5 tot 10 huishoudens wordt opgezet in Amstelveen.

Economische motor voor telecom en IT-technologie
Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands, zegt: “Amstelveen is de thuisbasis van één van de kantoren van Huawei in Nederland, alsook van vele andere ICT bedrijven. Dit laat het belang zien van Amstelveen voor Huawei als een belangrijke economische motor voor telecom en IT-technologie. Huawei heeft de ambitie om de samenleving te digitaliseren, de burgers te voorzien in hun behoeftes en de lokale economie, de quality of life en de duurzaamheid van Amstelveen een extra impuls te geven.”

Het 5e Smart City Event wordt in Amsterdam gehouden en eindigt op 5 juni. Huawei heeft Smart City oplossingen aan meer dan 100 steden geleverd in meer dan 40 landen en regio's. In Nederland is Amstelveen de vijfde stad dat een Smart City MoU met Huawei heeft ondertekend.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024