HP Enterprise stelt klant centraal met vier mantra’s
04-06-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP Enterprise stelt klant centraal met vier mantra’s

Op 1 november splitst HP zich op in HP Inc. (printers en pc’s) en HP Enterprise (zakelijke hardware, software en services). Door de splitsing kan HP Enterprise zich beter focussen op zakelijke klanten, zo meldt HP ceo Meg Whitman tijdens de HP Discover 2015 conferentie in Las Vegas. HP helpt volgens de topvrouw klanten bij hun business transformatie onder de slogan ‘New Style of IT’ for ‘New Style of Business’ en de ‘Idea economy’. Het mantra hierbij is Transform, Protect, Enable, Empower. 

Volgens Whitman is vandaag de dag een gecombineerde IT en business strategie nodig: “IT strategie is een business strategie. IT moet zorgen voor een snellere groei van de business.” HP wilt dit volgens Whitman invullen met zijn producten en diensten zoals HP 3PAR storage, OneView beheer, ProLiant Gen 9 servers, enterprise solutions on demand, het Haven Big Data platform en het Helion cloud. Het enterprise portfolio wordt uitgebreid door innovaties uit HP Labs. Maar ook doorovernames zoals van de wlan-technologie van Aruba Networks en Eucalyptus beheertechnologie voor private en hybrid clouds en Amazon Web Services. HP Inc. zal ook blijvend innoveren zoals met snellere kleiner en energie efficiënte printers, voegt Whitman toen: “HP Inc. wordt grootste printing en personal systems bedrijf met innovaties zoals Sprout en 3D printing.”

Idea Economy

Volgens Whitman is HP de aangewezen partij voor zakelijke organisaties die willen innoveren en verder willen groeien. “In de ‘Idea Economy’(hpmatter.com) kunnen ideeën sneller worden omgezet in concrete producten en diensten. HP helpt met het kapitaliseren van ideeën om verder te groeien. Daar staat ook het nieuwe emerald groene logo van Hewlett Packard Enterprise voor: groen staat voor groei en duurzaamheid.” De rechthoek in het logo is de ‘window of opportunity’ voor het bieden van concrete producten die de klant helpt verder te groeien in zijn business, aldus de topvrouw.

Klavertje vier: Transform, Protect, Enable, Empower

HP legt volgens Whitman meer nadruk op IT-transformatie en hoe partners daarop kunnen inspelen met HP's 'New style of IT' strategie. Het mantra hierbij is Transform, Protect, Enable, Empower waarbij HP oplossingen biedt op het gebied van cloud, big data, mobile en security die moeten zorgen voor meer business en efficiëntie bij klanten.

Driving Transformation to a hybrid infrastructure

Groeikansen liggen ten eerste onder het motto 'Transform': het aanbieden van hybride cloud en on-demand infrastructuren voor klanten waarmee ze een hoge performance van hun workloads kunnen bereiken, zoals met HP 3PAR all-flash storage systemen en HP Helion CloudSystem

Protecting the digital enterprise

Ten tweede kunnen partners onder het motto 'Protect’ digitale assets beschermen en optimaliseren met big data en security. HP Security biedt een brede reeks van beveiligingsoplossingen zoals voor het afslaan van hackers en cyberaanvallen. HP zal later nog een Protect conferentie houden met nadruk op het belang van security voor de business.

Empowering the data-driven organization through rich digital and mobile experiences

Ten derde zijn er groeikansen onder het motto ‘Empower’ om van bedrijven een 'data-driven enterprise' te maken. HP zegt dat bedrijven gemiddeld slechts 10 procent van hun data effectief gebruiken. Verder kan de business van klanten worden bevorderd met het Hadoop-gebaseerde HP Haven platform dat data uit Internet Of Things, social media en andere bronnen analyseert voor het geven van acurate ‘business insights’.

Enabling Workplace productivity

Tot slot kunnen klanten onder het motto ‘Enable’ productieve workspaces bij organisaties inrichten die steeds meer mobiel zijn aldus Whitman. Hierbij speelt de mobiele technologie van het overgenomen Aruba Networks een grote rol, waarbij HP de strijd aangaat met Cisco Meraki. HP wil met Aruba Networks de mobiele werknemers ondersteunen met permante toegang tot het internet waar die ook werkt: kantoor, thuis of onderweg. 

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud