Wouter Hoeffnagel - 01 juni 2015

Vrouw zet Apple-computer van 200.000 dollar bij afval

Wie in bijvoorbeeld de kelder een antiek apparaat aantreft doet er verstandig aan deze niet zo maar weg te gooien. Het apparaat kan immers zo maar een groot geld bedrag waard zijn. Dit overkwam een Amerikaanse vrouw, die een exemplaar van de eerste Apple-computer ooit meegaf aan een afvalverwerkingsbedrijf. De computer is verkocht voor maar liefst 200.000 dollar.

Mercury News meldt dat Clean Bay Area, een recyclingbedrijf uit de Amerikaanse staat Californië, op zoek is naar de vrouw die het apparaat inleverde. De Apple 1, zoals de eerste Apple-computer ooit gemaakt heet, is inmiddels verkocht aan een privéverzamelaar. Clean Bay Area wil de vrouw echter 50% van de opbrengst teruggeven.

De Apple 1 zou bij het afval zijn beland nadat de vrouw besloot haar garage op te ruimen. Hier kwam zij de Apple-machine tegen, maar zag hier geen waarde in. Zij besloot daarom een recyclingbedrijf in te schakelen en leverde de computer nietsvermoedend in. Enkele weken later werd bij Clean Bay Area de computer ontdekt. De vrouw heeft echter geen contactgegevens achtergelaten, waardoor het bedrijf geen contact kan opnemen met de voormalig eigenaar.