Redactie - 01 juni 2015

Nederlandse IT-specialist krijgt 10 jaar celstraf in Amerikaanse Silk Road rechtszaak

De Nederlandse IT-specialist Cornelis Jan Slomp (LinkedIn: Maikel Slomp) is veroordeeld tot een celstraf van tien jaar. Hij is door de een Amerikaanse rechtbank schuldig bevonden aan online verkoop van drugs via de website Silk Road.

Slomp werd in Miami eind 2013 opgepakt voor wereldwijde online drugshandel. Slomp, dat het IT-bedrijf Summa IT heeft in Woerden, opereerde onder de naam 'SuperTrips', op de online marktplaats Silk Roads waar drugs tegen Bitcoins kon worden gekocht. Ross Ulbricht, de oprichter van de drugssite Silk Road en daar bekend als Dread Pirate Roberts, is door een New Yorkse rechter tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Slomp studeerde Informatica aan de Hogeschool van Utrecht en Natuur en Techniek aan het Kalsbeek College. Hij heeft kennis van Bitcoins, Day Trading, Forex, IT Consultancy en programmeren in diverse talen zoals Objective-C en Java. Hij is liefhebber van Audi en Yahama.

Slomp meldt op zijn LinkedIn dat hij werkzaamheden deed bij DTT Multimedia, TriOpSys en ASPIDER Solutions.

Naar verluidt mag Slomp zijn straf waarschijnlijk voor een deel in Nederland uitzitten, omdat hij meewerkte aan het onderzoek van de Amerikaanse justitie.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024