SAS presenteert gratis boek over de rol van data in organisaties
21-05-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAS presenteert gratis boek over de rol van data in organisaties

Ontwikkelingen als ‘The Internet of Things’ zorgen ervoor dat de samenleving steeds meer datagedreven wordt. Een nieuwe realiteit waarin door de grote beschikbaarheid van data de mogelijkheden onbeperkt lijken om processen te optimaliseren, fraude te bestrijden en klanten beter te bedienen. In dit licht presenteert SAS het boek: ‘Future Bright – A Data Driven Reality’. In dit boek bespreken organisaties en experts uit de praktijk hoe zij inspelen op deze nieuwe realiteit en welke lessen zij daarbij hebben geleerd.

In deze nieuwste uitgave uit de ‘Future Bright-serie’ van SAS delen onder andere Rijkswaterstaat en Gelre ziekenhuizen inzichten over hoe zij data benutten om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en innovatie aan te jagen. Ook vertelt Rob van Bruggen, Hoofd Bedrijfsinformatie bij het OLVG (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis) welke lessen hij tot nu toe heeft geleerd bij het samenbrengen van alle data van twee ziekenhuizen tijdens een fusie.

Experts

Verder bespreken gerenommeerde experts op het gebied van data management in het boek welke stappen gezet moeten worden om data management een centrale rol toe te kennen in organisaties. Bas Dudink,technologieconsultant bij SAS gaat in op hoe organisaties de kwaliteit van gegevens naar een hoger niveau kunnen tillen zodat ze er ook echt op kunnen bouwen. Expert Ronald Damhof vertelt aan de hand van zijn datakwadrantenmodel hoe je een goede visie ontwikkelt op data management en hoe je het onderwerp bespreekbaar maakt binnen de organisatie.

‘Future Bright – A Data Driven Reality’ is kosteloos te downloaden als e-book.

Terug naar nieuws overzicht