DearBytes opent Security Operations Center DearBytes in Den Haag
19-05-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

DearBytes opent Security Operations Center DearBytes in Den Haag

Beveiligingsspecialist DearBytes opent vandaag de deuren van zijn nieuwe Security Operations Center (SOC) in Den Haag. De aanleiding voor dit nieuwe SOC is de sterk toenemende vraag van organisaties naar deskundig beheer van hun beveiligingsoplossingen, proactieve monitoring van het netwerk en 24/7 respons bij securityincidenten.

In het Security Operations Center houdt een groot aantal specialisten de security van klanten voortdurend in de gaten. Zodra zij iets ongewoons waarnemen bepalen de specialisten of er inderdaad sprake is van malware of van een aanval. Zo ja, nemen ze direct maatregelen, om schade zo veel mogelijk te voorkomen. Deze aanpak zorgt er tevens voor dat de IT-afdelingen van klanten minimaal belast worden. Het SOC van DearBytes onderscheidt zich door het brede scala aan diensten. Hiertoe behoren niet alleen incident response, maar ook actief beheer van essentiële securityoplossingen bij organisaties, zoals SIEM (Security Information & Event Management).

Continue monitoring

“We zien al enige tijd steeds meer vraag van klanten naar snelle incident response en naar continue monitoring van hun netwerkverkeer en hun systemen”, zegt Erik Remmelzwaal, CEO van DearBytes. “Vanuit ons nieuwe Security Operations Center kunnen we dat ook echt 24/7 aanbieden. Voor de locatie is de keuze op Den Haag gevallen vanwege de uitstekende bereikbaarheid voor onze securityspecialisten. Den Haag is ook het kloppend hart op het gebied van security en er zijn veel van onze partners gevestigd, zoals het Nationaal Cyber Security Centrum.”

In de visie van DearBytes moet een SOC ingericht zijn met mensen, processen en techniek om effectief toezicht te kunnen houden op de beveiligingsoplossingen van klanten, om incidenten zo snel mogelijk te detecteren en op gepaste wijze te reageren. Daarvoor is ook inzicht nodig in wat er zich precies afspeelt op het netwerk. Dat vergt ook kennis en expertise over malware- en aanvalstechnieken, over programmeren, besturingssystemen en netwerkinfrastructuren. Vanuit het nieuwe SOC stellen de beveiligingsexperts van DearBytes deze kennis ter beschikking aan klanten.

WK

Terug naar nieuws overzicht