Groeiend gebruik van de cloud en Internet of Things vraagt om gebruik van meer groene energie
16-05-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Groeiend gebruik van de cloud en Internet of Things vraagt om gebruik van meer groene energie

Het toenemend gebruik van cloud en Internet of Things vraagt om meer gebruik van groene energie door grote datacenteraanbieders en leveranciers, aldus Greenpeace.

Dit meldt de mileubelangenorganisatie in het Click Clean Report. Volgens het rapport wordt er meer energie gebruikt door nieuwe cloud-gebaseerde online distributie modellen en steeds meer aangesloten apparaten. Dit leidt tot meer CO2 uitstoot, zo beweert Greenpeace.

Greenpeace analyseerde eerder een aantal tech-partijen die een plaats kregen in de "schone energie-index". Apple kreeg toen de beste score op de index omdat de producten niet worden aangedreven door kolen, kernenergie of aardgas. Apple kreeg een 'A' rating voor zijn transparantie en betrokkenheid bij het gebruik van hernieuwbare energie.

Microsoft en Facebook waren middennoters. HP, IBM en Oracle al scoorden minder dan 25 procent in de Greenpeace grafiek mede dankzij hun zware afhankelijkheid van steenkool. Amazon Web Services (AWS) zou niet transperant zijn rond zijn groene beleid, aldus Greenpeace.

Lees meer in het Click Clean Report.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters