Wouter Hoeffnagel - 13 mei 2015

iOS blijft grootste zakelijke mobiele platform

iOS blijft veruit het grootste mobiele platform op de zakelijke markt. Het mobiele besturingssysteem van Apple heeft een marktaandeel van 72% in handen. Android start met 26% op de tweede plaats.

Dit blijkt uit cijfers over 2014 van Good Technology, die zijn gebaseerd op ruim 6.000 klanten van het bedrijf wereldwijd. Apple zag zijn marktaandeel met 1% teruglopen tot 72%. Google zag zijn marktaandeel juist met 1% stijgen tot 26%. Windows Phone blijft een kleine speler op de zakelijke markt, met een marktaandeel van slechts 1%.

Meeste zakelijke smartphones zijn van Apple of Samsung
Als we kijken naar de populairste smartphones op de zakelijke markt is de dominante van Apple en Google goed te zien. Van de 30 meest populaire smartphones blijken er maar liefst 28 te zijn gebouwd door Apple of Samsung.

Opvallend is ook dat de populariteit van de platformen verschilt per sector. In streng gereguleerde sectoren is iOS erg populair. Denk hierbij aan financiƫle dienstverleners (76%), de publieke sector (80%) en de onderwijssector (83%). Onder technologiebedrijven (47%) en energiebedrijven (44%) is Android juist populairder.